Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Αίτημα για ενημέρωση σε σχέση με τις χορηγίες εταιριών προς τον Δήμο Καρύστου της Δημοτικής Παράταξης "ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ" .

Σχετικά με τις χορηγίες των Εταιρειών στον Δήμο Καρύστου.

Προς
ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Κον Δήμαρχο Καρύστου , Κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΙΤΗΣΗ

Της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ » της μείζονος αντιπολίτευσης στον ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


ΘΕΜΑ : Αίτημα για ενημέρωση σχετικά με τις χορηγίες εταιριών προς τον Δήμο ΚαρύστουΑνεξάρτητα από την θέση και την άποψη την οποία έχει ο κάθε συνδημότης μας σχετικά με τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ και τις χορηγίες των εταιριών Α.Π.Ε , είναι πραγματικό γεγονός ότι , εδώ και πολλά χρόνια εως και σήμερα , γίνονται οικονομικές χορηγίες εταιριών Α .Π .Ε στον Δήμο μας , είτε ως χρηματικές καταβολές , είτε ως πληρωμές διαφορών ειδών , είτε με έργα που οι ίδιες πληρώνουν.
Όμως, οι χορηγίες αυτές, από την στιγμή που γίνονται και αφορούν τον Δήμο μας και διαχειρίζονται από αυτόν , εξομοιώνονται, ως προς την διαχείριση και την διαφάνεια , με την διαχείριση και την διαφάνεια των δημοτικών πόρων , αφού και αυτές ( οι χορηγίες ) δίνονται υπέρ του Δήμου και συνακόλουθα υπέρ των δημοτών .


Επομένως , θα έπρεπε να υπήρχε μια πλήρης ενημέρωση με την δημοσιοποίηση της κάθε χορηγίας , του αντίστοιχου έργου , , των αντιστοίχων πληρωμών , της πορείας της και του κόστους.


Για τους λόγους αυτούς ζητάμε από την Δημοτική Αρχή την άμεση δημοσιοποίηση και ενημέρωση μας στο προσεχές Δ.Σ για κάθε χορηγία που έχει γίνει και γίνεται στον Δήμο , σε οιαδήποτε μορφή αυτή και εάν γίνεται και εως την εκτέλεση της , ώστε οι συνδημότες να γνωρίζουν , όπως δικαιούνται , πόσα ποσά έχουν χορηγηθεί από τις εταιρίες , σε τι έργα ή υλικά έχουν καταβληθεί , το κόστος τους και την πορεία της εκτέλεσης.


ΚΑΡΥΣΤΟΣ 10-2-2020


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου