Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Μια διαφορετική 25η Μαρτίου .


Μια διαφορετική και στενόχωρη 25 Μαρτίου σήμερα χωρίς γιορτές, χωρίς παρελάσεις, χωρίς βόλτα και χαρούμενο πλήθος να γεμίζει την παραλία .
Στο φέις είδα βιντεάκι που έδειχνε το αυτοκίνητο του δήμου να παίζει τον εθνικό ύμνο και οι άνθρωποι στα μπαλκόνια να εύχονται χρόνια πολλά.
Δεν έχουμε ξαναδεί την πόλη μας ποτέ πριν έτσι. Με τα καθίσματα μαζεμένα σε σωρούς να αποπνέουν λύπη,  και τα τραπέζια ερημιά.
Είναι μια παράξενη μέρα σήμερα. Ανάμεσα στα λόγια που έχουμε συνηθίσει υπάρχουν οι αμήχανες σιωπές που σκαλώνουν πάνω σε ένα άγνωστο συναίσθημα. Σε ένα συναίσθημα που δεν χρειάστηκε ποτέ πριν να εξηγηθεί, να αναλυθεί να μπει σε 2 κώδικες επικοινωνίας για να αποκτήσει υπόσταση και η υπόσταση μνήμη συμπεριφοράς.
Και έτσι μείναμε μες στην γιορτή ξεκρέμαστοι με στεγνά δάκρυα στα μάτια και ένα κόμπο στο λαιμό για το άγνωστο και την άλλη μέρα που δεν ξέρουμε ούτε πότε θα έρθει ούτε πως θα είναι.
Διαβάσουμε αστείες ατάκες, βλέπουμε ξεκαρδιστικά βιντεάκια, ανταλλάσσουμε εμψυχωτικά μηνύματα και διαδίδουμε ιστορίες συνωμοσίας για την διάδοση του ιού που κατάφερε σε λίγους μήνες να σταματήσει την Γη να γυρίζει.

 Πως θα είναι η επόμενη μέρα?
Το χειρότερο σενάριο είναι να ξεσπάσει σύντομα μια άλλη πανδημία. Αν πάρουμε αυτό σαν το χειρότερο, ότι άλλο μοιάζει πολύ καλύτερο.
Όλα ειπώθηκαν πια και όλα έχουν αναλυθεί. Απλά, ο χρόνος της αφομοίωσης είναι πολύ λίγος για την εσωτερική επεξεργασία όλων αυτών των πληροφοριών .
Με όλες τις ευχές μας του χρόνου τέτοιο καιρό να γιορτάζουμε με τις συνήθειες γκρίνιες για την παρέλαση, την επανάσταση ακόμα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες. Να είναι όλοι και όλες υγιείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...