Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Ο Ιός και ο Πανικός.Καλημέρα αναγνώστες . Πως τα περνάμε? Όσο είμαστε καλά, δεν είναι και άσχημα.
Πως έγινε αυτό ξαφνικά όμως έ? Ποιος να το φανταζόταν !
Εκεί που λέγαμε ότι περάσαμε τα δύσκολα και είχαμε να ανησυχούμε για τα σύνορα από την μια και το κύμα προσφύγων από την άλλη, μας έσκασε ο ιός και ξεχάσαμε τα πάντα.
Τα όρια ηλικίας, τις συντάξεις, τα καθημερινά προβλήματα και τόσα άλλα, πήγαν ένα βήμα πίσω και μπροστά, πολύ μπροστά μας ορθώνεται ένα τοίχος τρόμου που καλούμαστε να το σκαρφαλώσουμε και να δούμε το άγνωστο που κρύβεται από πίσω.

Η οικονομία σταμάτησε, και καλούμαστε όλοι να βάλουμε τα δικά μας όρια γρήγορα και αποφασιστικά γιατί πια, μιλάμε για την ίδια μας την ζωή και των αγαπημένων μας προσώπων.
Ποιος θέλει να ζήσει την φρικτή προοπτική του να δει αγαπημένα πρόσωπα να πεθαίνουν μόνοι?

Πολλές φορές σε περιπτώσεις απειθαρχίας μας νουθετούν διάφοροι να δείχνουμε κατανόηση, να ψάχνουμε το τι φταίει, να δείχνουμε μεγαθυμία και υπομονή.
Τώρα πια σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να δείχνουμε τίποτα από όλα αυτά.
Πρέπει να είμαστε αυστηροί, απόλυτοι και όσοι δεν υπακούν να υπόκεινται σε παραδειγματικές ποινές χωρίς καμιά συμπάθεια από κανέναν.
Μπορεί ο πανικός να είναι κατανοητός αλλά κατανοητά είναι και τα περιοριστικά μέτρα αφού το πλήθος δεν αργεί να γίνει όχλος και ο όχλος δεν διαχειρίζεται με λογικά επιχειρήματα και πειθώ, παρά μόνο με επιβολή και στην ανάγκη, καταστολή.
Σταματάμε κάθε είδους μαζικής συγκέντρωσης ατόμων, από πάρτι από συνεδριάσεις, από καφέ στα σπίτια και ότι άλλο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. ΥΠΟΜΟΝΗ!

Μας απασχολεί το μεροκάματο, μας απασχολεί το πως θα μας βρει η άλλη βδομάδα, το πως θα βιώσουν την κατάσταση  τα παιδιά μας που είναι μακριά, μας απασχολούν πολύ σοβαρά πράγματα για να βλέπουμε την ανευθυνότητα μερικών που δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα.

Παρόλα αυτά, καλή Κυριακή .
Κορονοϊός: 5 μέρες διαρκεί η ασυμπτωματική φάση της νόσου


Κορονοϊός: 5 μέρες διαρκεί η ασυμπτωματική φάση της νόσου
Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19, παραμένουν κατά μέσο όρο χωρίς συμπτώματα πέντε μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η επώαση του ιού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που αξιολόγησε τα έως τώρα δεδομένα από την Κίνα.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζάστιν Λέσλερ του Τμήματος Επιδημιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", δήλωσαν ότι «με βάση και τη νέα ανάλυση όλων των δημόσια διαθέσιμων δεδομένων, η τωρινή σύσταση για ενεργή επιτήρηση ή καραντίνα επί 14 μέρες είναι εύλογη, αν και μερικές περιπτώσεις θα ξεφύγουν».
Η μέση περίοδος επώασης επί 5,1 μέρες του νέου ιού είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου συγγενικού κοροναϊού που προκάλεσε τη νόσο SARS, αλλά και του ιού MERS-CoV που έχει επώαση επί πέντε έως επτά μέρες. Οι ανθρώπινοι κοροναϊοί που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα, έχουν μέση περίοδο επώασης περίπου τριών ημερών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...