Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Διαδικτυακά μαθήματα και πραγματικότητα.


Είπα να μην πω τίποτα, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας με τα διαδικτυακά μαθήματα λες και ξαφνικά η φυσική παρουσία του δασκάλου έχει γίνει περιττή και είμαστε στο παρά τσακ να πούμε,,'Βρε τι χαζομάρα που κάναμε και τρέχαμε στο σχολείο και στο φροντιστήριο και δεν κάναμε από το σπίτι με την οθόνη!"
Ας παραβλέψουμε το πρόβλημα ότι πολλά παιδιά δεν έχουν υπολογιστή η δεν ξέρουν πως να συνδεθούν με τις πλατφόρμες.
Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεν μπορούν να συντονιστούν και να παρακολουθήσουν ένα τέτοιο μάθημα χωρίς την μαμά δίπλα κέρβερο, και ας ξεχάσουμε το ότι δεν μπορούν να πληκτρολογήσουν τις εκθέσεις, τις ασκήσεις τις ορθογραφίες κλπ.
Ας παραβλέψουμε ότι δεν μπορείς να τσεκάρεις αν πραγματικά διορθώνουν αυτά που λες, και αν γράφουν σωστά αυτά που υποτίθεται αντιγράφουν από τον πίνακα.
Ας παραβλέψουμε αυτά και πολλά και ας μείνουμε στην ουσία της επικοινωνίας με μια ομάδα παιδιών που δεν αντικαθίσταται με τίποτα με όλα αυτά τα δεν μπορείς να τα ελέγξεις αν δεν τα έχεις μπροστά σου στο τραπέζι η στο θρανίο.
Τις επιπλέον ασκήσεις στον έναν ενώ ο άλλος κάνει την ορθογραφία που είχε ξεχάσει και ο τρίτος συμπληρώνει τις ασκήσεις που δεν είχε καταλάβει.
Τα ταυτόχρονα πράγματα που μοιράζει ο δάσκαλος για να είναι όλοι απασχολημένοι και να μην κοιτούν τον τοίχο ενώ λες με άλλον τρόπο για χιλιοστή φορά σε κάποιον άλλον κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει.
Δεν είναι όλα για όλους και για όλες τις ηλικίες.
Υπάρχουν παιδιά που μαθαίνουν με τον ασύρματο στις ερημιές της Αυστραλίας και τις παγωμένες πεδιάδες του Αρκτικού κύκλου.
Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να κάνει κάποιος μάθημα μετά εντολή γιατρού μιας και παραμένει στο νοσοκομείο και άλλες πολλές περιπτώσεις.
Αγαπητοί γονείς καλές είναι οι πλατφόρμες αλλά προυποθέτει κάτι πολύ σημαντικό.
Ότι ο μαθητής ΘΕΛΕΙ να κάνει μάθημα, θέλει να προσέχει και να επικοινωνεί με τον δάσκαλο.
Αυτό από μόνο του προυποθέτει κάποια ωριμότητα και ηλικία.
Κάντε υπομονή και θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όπως πρέπει. Οι αδύνατοι μαθητές έχουν τον χρόνο να διαβάσουν και να κάνουν τις επαναλήψεις τους και η αρχή της συνέχειας των μαθημάτων να τους βρει σε καλύτερη θέση.
Οι εξετάσεις τουλάχιστον της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης θα μετατεθούν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Υπομονή και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...