Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ !!!!!!Γράφει ο Ζάχος Χατζηνικολής.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΗΜΠΟΡΙΟΥ !!!!!!


Μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 9 Απρίλη 2020, η ΡΑΕ αποφάσισε ΝΕΑ ( πέραν των ήδη αρχικά εγκεκριμένων από την Ρ .Α .Ε ) αρχική έγκριση ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και με 66 ανεμογεννήτριες ,εκ των οποίων οι 24 στον πανέμορφο και τουριστικά αξιοποιήσιμο κόλπο του Νημποριού Στύρων και οι υπόλοιπες 42 σε άλλες θέσεις αυτής της περιοχής. Είχαμε εγκαίρως και κατ επανάληψη τονίσει ότι, εάν δεν αλλάξει άρδην στάση η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής , υπάρχει άμεσος κίνδυνος, μέχρι το 2030, συνεχώς και αδιαλείπτως να εγκαθίστανται νέα – πέραν των ήδη εγκεκριμένων -αιολικά πάρκα στον Δήμο μας , χωρίς να υπολογίζονται αμμουδιές και θάλασσες , οικισμοί , περιβαλλοντικά στοιχεία , μνημεία κ.λπ και, βεβαίως ,χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το ανώτατο όριο , σύμφωνα με την έκταση , για κάθε Δημοτική Ενότητα, το οποίο, προ πολλού, έχει εξαντληθεί. Δυστυχώς, μας πήραν χαμπάρι όλοι οι επιχειρηματίες των Α Π Ε , η Ρ.Α.Ε και το κράτος και, μετά τις αντιδράσεις των Ο.Τ.Α των νησιών ,μας βρήκαν σαν την μόνη καλύτερη και ανέξοδη λύση .
Φίλες και φίλοι,
Όταν η ΡΑΕ εξακολουθεί και σήμερα να εγκρίνει ΝΕΑ Αιολικά Πάρκα και ταυτοχρόνως να υλοποιούνται τα ήδη εγκεκριμένα και να συνεχίζονται οι διαδικασίες περαιτέρω εγκρίσεων των αρχικά και κατά στάδια εγκρίσεων και αδειών, είναι σαφέστατο ότι η κατάσταση έχει ,προ πολλού , ξεφύγει από κάθε έλεγχο .
Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του σχετικά με το τι παραλάβαμε από τους προγόνους μας και το τι θα παραδώσομε στους απογόνους μας.
Και να θυμόμαστε πάντα ότι η καταγραφή της Ιστορίας είναι αμείλικτη . Εύχομαι να διαψευσθώ.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 29-4-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!