Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντικό Δ.Σ σήμερα και με την συγκοινωνιακή μελέτη. Τι θα γίνει με τις άμαξες?

Σήμερα το βράδυ στις 8 θα γίνει τελικά με  φυσική  παρουσία από ότι μας ειδοποίησαν, το πολύ σημαντικό ΔΣ στα Καλύβια.
Αν και όλα είναι σημαντικά, ειδικά ο πρώτος διαδημοτικός Οργανισμός που περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι θα δραστηριοποιηθεί, θα ήθελα να θυμηθούμε το πρόβλημα με τις άμαξες που προκύπτει κάθε καλοκαίρι και είχαμε μεγάλη φασαρία τον Ιούλιο και όλο το καλοκαίρι του 2018.
Μας είχαν πει τότε ότι θα λυθεί με την ολοκλήρωση της συγκοινωνιακής μελέτης και ελπίζω να λυθεί μιας και δια παντός η στάση και η στάθμευση τους.

Επίσης, δεν γνωρίζω αλλά οπωσδήποτε είναι θέμα συναφές, η ονοματοδοσία των οδών.
Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχωρά τόσα χρόνια μετά την επέκταση της πόλης προς κάθε κατεύθυνση.
Ολόκληρα τετράγωνα δεν μπορούν να λάβουν δέματα, να δώσουν το στίγμα της επιχείρησης τους, να φωνάξουν το ΕΚΑΒ!!! και να δώσουν την απαραίτητη διεύθυνση σε οργανισμούς και υπηρεσίες.

Ελπίζω να ρυθμιστούν αυτά τα θέματα άμεσα και να μπει μια κάποια τάξη μαζί με την σήμανση που λογικά θα ακολουθήσει και θα διευκολύνει όλον τον κόσμο.


«Υπό διωγμό» οι παραδοσιακές άμαξες στην Κάρυστο; (upd)

Με μεγάλη έκπληξη είδα κλήσεις από το λιμεναρχείο στις άμαξες, ενώ παιδιά ζητούσαν επίμονα να πάνε βόλτα και οι αμαξάδες προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν το γιατί δεν μπορούν .
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και φυσικά κάποιο λόγο θα έχουν οι λιμενικοί όμως τι διαφορά έχει η παραλία μας από τα άλλα νησιά που οι άμαξες είναι όπως και δω, ένα αναπόσπαστο στοιχείο του καλοκαιριού?
Βλέπουμε παντού σε όλα τα νησιά τις άμαξες και φαντάζομαι ότι ΠΑΝΤΟΥ οι άνθρωποι είναι ίδιοι και εμείς εδώ δεν είμαστε εξωγήινοι.
Όπως σε όλα τα οχήματα την ευθύνη την έχει ο οδηγός και εδώ ο αμαξάς.
Τι πρόβλημα υπάρχει λοιπόν?
Οι άμαξες πρέπει να μείνουν στην θέση τους μιας και ποτέ των ποτών δεν έχει δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και όλοι θέλουν να μείνουν εκεί που είναι.
Δεν έχω λόγια πραγματικά για να περιγράψω αυτή την απίθανη κατάσταση και απορώ αλλά και θυμώνω πάρα πολύ με το να βλέπω τις κλίσεις και τα παιδιά που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας να θέλουν να πάνε βόλτα και να μην μπορούν.
Θυμώνω που συμπολίτες μας περιμένουν ένα μεροκάματο την περίοδο του καλοκαιριού και έτσι τους κόβουν κλίσεις και τους στερούν τα απαραίτητα έσοδα τους.
Αν θέλετε αναγνώστες, πηγαίνετε και δηλώστε την συμπαράσταση σας στους αμαξάδες . Τουλάχιστον να μην αισθάνονται ότι δεν τους συμπαρίσταται κανείς. Μην ντραπείτε, πάρτε θέση τουλάχιστον για αυτό.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ! ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ!

Μια βόλτα με την άμαξα.Οι πιο παραδοσιακοί μπορείτε να ανεβείτε σε μία από τις γραφικές, μόνιππες άμαξες και να πραγματοποιήσετε μια ρομαντική βόλτα κατά μήκος της παραλίας.
Τι πιο όμορφο από το να ανακαλύψετε τις ομορφιές των Σπετσών με το έτερον ήμισυ ή την παρέα σας, πάνω σε αυτό το γραφικό και ταυτόχρονα τόσο νοσταλγικό μέσο; Το Παλιό Λιμάνι, τα επιβλητικά καπετανόσπιτα, η ηρεμία του Αργοσαρωνικού και η εντυπωσιακή Ντάπια σας συστήνονται, ενώ σας συνεπαίρνει ο βηματισμός των αξιαγάπητων τετράποδων! Υπάρχουν δύο αφετηρίες, η μία στο λιμάνι και η άλλη στην πλατεία Ποσειδωνίου.
Ξεκινώντας από την πρώτη, θα κατευθυνθείτε προς το Παλιό Λιμάνι και την Αγία Μαρίνα, ενώ από τη δεύτερη η βόλτα σας έχει κατεύθυνση προς τις Σχολές. Η τιμή είναι περίπου €20/20 λεπτά. Πηγή: www.greekguide.com, παρακαλώ!
Οι μόνιππες άμαξες της Αίγινας είναι κλασική αξία ή για άλλους μία ρετρό εμπειρία! Ξεκινούν από το λιμάνι και μέσα σε 20’ διανύουν τη χαρακτηριστική Αιγινήτικη παραλιακή περατζάδα.
Μία βόλτα με την άμαξα αποτελεί το καλύτερο μέσο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αίγινας. Κι αν η τιμή σού φαίνεται κάπως τσιμπημένη, σκέψου ότι έχεις την ευκαιρία να μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή ή ακόμη να νιώσεις κι εσύ για λίγο πρωταγωνιστής σε ελληνική ταινία…

[upd] Τι έμαθα για τις άμαξες και τις κλίσεις τους.

Χτες το βράδυ συνάντησα στην παραλία τους αμαξάδες και έμαθα για τις κλίσεις που τους κόβει το Λιμεναρχείο.
Η δικαιολογία είναι ότι η παραλία είναι πεζόδρομος.
Από ότι ξέρουμε όμως δεν υπάρχει ακόμα κυκλοφοριακή μελέτη που να πιστοποιεί αυτό το γεγονός και αυτός ο δρόμος δεν είναι πεζόδρομος αλλά κοινή συναίνεση για την καλύτερη και εύρυθμη χρήση της παραλίας σε τουριστικές περιόδους, την κλείνουν για μερικές ώρες.
Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω πως στέκει αυτό το επιχείρημα.
Προσπαθώντας να βγάλω άκρη, επισκέφθηκα την κ.Ανδρέλλου, την εκπρόσωπο του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας, η οποία όχι μόνο με διαβεβαίωση ότι η απόφαση ΟΛΝΕ συνάδει με την απόφαση του 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποίας επιτρέπεται η χρήση παραλίας από τις άμαξες κατά τις ώρες οι οποίες η παραλία είναι κλειστή στα τροχοφόρα.Επίσης το θέμα θα τεθεί στο ΔΣ του ΟΛΝΕ την ερχόμενη Τετάρτη για να υπάρξει οριστική λύση.
Επίσης όπως είπαν οι αμαξάδες, έχουν την διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής ότι θα επικυρωποιήσουν την ίδια απόφαση με δημοτικό συμβούλιο, αν και σύμφωνα με την απόφαση δεν χρειάζεται γιατί ισχύει για όλα τα έτη.
Εν τω μεταξύ δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση ενάντια στην πρώτη, ενώ τα πρόστιμα έχουν φτάσει ήδη τα τρία.
Για να έχουμε πλήρη εικόνα πήγα και στο Λιμεναρχείο όπου δεν πήρα καμιά απάντηση γιατί όπως μου είπαν δεν έχω έννομο συμφέρον και θα έπρεπε να κάνω αίτηση σε μια υπηρεσία του υπουργείου η να πάω την Τρίτη που θα είναι εκεί η Λιμενάρχης.
Το μόνο που έχω να πω μετά από όλα αυτά είναι
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Απόψε στις 9 στην πλατεία Καρύστου, στηρίζουμε τις άμαξες μας!

Σε συγκέντρωση μας καλεί η κ.Μαρία Τσαπέπα για τις 9 το βράδυ έτσι ώστε να δηλώσουμε την στήριξη μας στις άμαξες .
Είναι άδικη η διώξη τους με αναφέρω τους λόγους που κατά την γνώμη μου στέκουν στην κοινή λογική.
Πρώτον.
Είναι απαράδεκτο να ενημερωθούν με αυτόν τον τρόπο και αυτήν την εποχή σε περίπτωση που το λιμεναρχείο έχει δίκιο.
Έπρεπε να έχουν ενημερωθεί από την Άνοιξη τουλάχιστον και είχε βρεθεί άλλη διαδρομή.
Τώρα είναι σαν να το κάνει κάποιος εξ επίτηδες για να τους κάνει κακό και να χάσουν το μεροκάματο τους.
Δεύτερον.
Από όσα ξέρω και φαντάζεται ο καθένας, αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται μετά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τον ΟΛΝΕ το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.
Τώρα πως αποφασίσουν τα όργανα μονομερώς αγνοώντας τις άλλες αρχές και τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις?
Τι πιο λογικό να βρεθεί ίσως και καλύτερη λύση, που πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, με ΕΓΚΑΙΡΗ  συζήτηση .
Τρίτον.
Στην κλίση αναφέρεται ότι η παραλία είναι πεζόδρομος.
Δεν υπάρχει πουθενά καταχωρημένη η παραλία σαν πεζόδρομος μετά από κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά κλείνουν τον δρόμο σε ορισμένες χρονικές περιόδους.
Για αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχει η κίνηση των ταξί και ποδηλάτων κάτι που απαγορεύεται σε πεζόδρομους. Το ότι υπάρχουν μερικά πλαστικά κολωνάκια δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία η κυκλοφορούν επί της παραλίας σε εκείνο το σημείο.
Ας πάμε λοιπόν στην πλατεία και ας συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους από την δίωξη των οργάνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!