Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Η τοποθέτηση του Δ.Σ Δημήτρη Νόβα στο Δημοτικό Συμβούλιο "Για αυτό προτείνω να γίνει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπου να δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ το δυναμικό σε Α.Π.Ε που μπορούσε να φιλοξενήσει ΄Δήμος μας καθώς επίσης έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και οι συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή μας."σε σχέση με τις ΑΠΕ.

Επειδή πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τι συμβαίνει για τα σημαντικά ζητήματα αποφάσισα να σας γνωστοποιήσω την χθεσινή μου τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των ανεμογεννητριών.
Σας την παραθέτω παρακάτω ολόκληρη.

Έχω εδώ στα χέρια μου,και έχω μελετήσει, τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω να δηλώσω ότι καλύπτουν πραγματικά όλο το φάσμα και όλες τις απαιτήσεις που αξιώνει η περιοχή.
Πραγματικά είναι πλήρεις και συμπεριλαμβάνουν τα πάντα και καλό είναι να υπάρχουν και να παρουσιάζονται,γιατί είναι ενισχυτικά της προσπάθειάς μας,και δείχνουν την πορεία και την εξέλιξη διαχρονικά του ζητήματος.
Δυστυχώς όμως, δείχνει και ότι το θέμα που μας απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.
Από όλα που ζητάμε και διεκδικούμε,δεν έχουμε καταφέρει σχεδόν τίποτα,ή για να μην είναι ισοπεδωτική και αφοριστική ή τοποθέτηση μου, έχουμε πετύχει πολύ λίγα.
Σε καμία περίπτωση δεν εθελοτυφλώ, με το να θεωρήσω ότι με την απόφαση που θα πάρουμε απόψε, θα λυθεί το πρόβλημα η ότι θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση.


Για αυτό προτείνω να γίνει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπου να δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ το δυναμικό σε Α.Π.Ε που μπορούσε να φιλοξενήσει ΄Δήμος μας καθώς επίσης έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και οι συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή μας.


Θα ήθελα σε αυτό το σημείο, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια πολιτικής πίεσης να πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις που ανέφερα, στο Δήμο μας και όχι στα γραφεία του Υπουργείου και της Ρ.Α,Ε για να δουν οι υπεύθυνοι την έκταση της παρέμβασης και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και όχι μόνο.


Να παρουσιάσουμε επί τόπου τα νούμερα που υπάρχουν για την περιοχή μας,δηλαδή επτακόσιες περίπου ήδη εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες,και περίπου άλλες τρακόσιες που έχουν ήδη πάρει άδεια και δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί ,συνολικά δηλαδή πάνω από χίλια κομμάτια,όταν η δεύτερη περιοχή στην Ελλάδα σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα ενενήντα κομμάτια.


Εάν δεν αποδώσουν οι επαφές αυτές, το επόμενο βήμα που θα πρέπει ήδη να προετοιμάζεται ,είναι να εξετάσουμε τι δυνατότητες μας παρέχει ο νομικός μας πολιτισμός για να μπορέσουμε να επιδιώξουμε τα δίκαια αιτήματα μας.


Κλείνοντας, εάν τίποτα από αυτά,δεν επιφέρουν κάποια σημαντικά θετικά αποτελέσματα, είναι μονόδρομος να ακολουθήσουν πιο δυναμικές αντιδράσεις, που ίσως έχουν ήδη καθυστερήσει να μπουν στον τρόπο που προσεγγίζουμε το μέγιστο αυτό πρόβλημα.


Δημήτρης Νόβας.
ΔΣ της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου