Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων μας δείχνει τον δρόμο και δεν είναι ο μόνος!!


ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα για τις ανεμογεννήτριες

Συνεδρίασε σήμερα 29 Μαΐου  η  Διαπαραταξιακή Επιτροπή  για τις ανεμογεννήτριες  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου  Διρφύων Μεσσαπίων. Συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής του Δήμου: Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Ψαθάς και τα μέλη  Ανδρέας Κουλοχέρης ,Γεωργία Πύθουλα, Πέτρος Κορώνης, Παναγιώτης Ματράκας ,Ανδρέας Φρατζής .Απούσα η κυρία Γκόγκου λόγω σοβαρού κωλύματος. Συμμετείχε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας  με τον πρόεδρο Τάσο Μπαλτά, το μέλος του Δ.Σ. Μίλτος Μέτσιος, ο μηχανικός γεωπληροφορικής και τοπογραφίας Στέφανος Κουνής,ο Ηλίας Παπαγεωργίου από τον Κυνηγητικό Σύλλογο,ο Στέφανος Μουτουσίδης από τον σύλλογο Μακρυμαλίου  η Βάσω Μελά από τον Ορειβατικό Σύλλογο Στενής και ο  Σπύρος Ραπτάκης από τους εθελοντές .Εκπροσώπηση είχε  η ομάδα Σκουντέρι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο Στενής. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής και δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ενημέρωσε την επιτροπή για τις απαντήσεις που έλαβε
από την περιβαλλοντική και το δασαρχείο μετά από επιστολές που είχε στείλει.
Η απάντηση:
Στο Δασαρχείο έχει υποβληθεί  αίτημα για την χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την εγκατάσταση 12 ανεμολογικών ιστών* για την μέτρηση του αιολικού δυναμικού στις εξής περιοχές:
4 στην περιοχή Τ.Κ. Στροπώνων
4 στην περιοχή της Τ.Κ Μίστρου
1 στην περιoχή Τ.Κ.Θεολόγου
και απο 1 Γυμνού,Σέττα,Φύλλα

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την επίσκεψη στα χωριά του Δήμου κατά προτεραιότητα  σε αυτά που θίγονται από την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών αμέσως μετά την συγκέντρωση που διοργανώνεται στη Στενή  από τους ορειβατικούς συλλόγους Χαλκίδας και Στενής για ενημέρωση και διάλογο.
Επίσης έθεσαν προτεραιότητες στις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Αναλύθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα με ένα από αυτά την δημιουργία κοινού πενευβοικού μετώπου. 
Υπεύθυνη επικοινωνίας ανέλαβε η κ .Μελά πρόεδρος του Ορειβατικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Στενής.


*Συνήθως οι μετρήσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός μεταλλικού ιστού ύψους από 10 έως 60m στον οποίο τοποθετούνται ένα ή περισσότερα ανεμόμετρα και ανεμοδείκτες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!