Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Η στάση της Αντιπολίτευσης του δήμου Καρύστου σε σχέση με την Ενεργειακή Κοινότητα.

Ενεργειακές κοινότητες: Τι είναι, πως θα τις "στήσετε" και πως θα ...

Η στάση της Αντιπολίτευσης στο σοβαρό θέμα της Ενεργειακής κοινότητας φέρνει φουρτούνες όπως φαίνεται ακόμα και από τις ανακοινώσεις των συνδυασμών για αυτό το θέμα.

Όπως διαβάζετε πάρα κάτω η ανακοίνωση του κ.Παρασκευά, αναφέρεται σε "Μειοψηφίας του συνδυασμού του κ.Χατζηνικολή".
Τι σημαίνει όμως αυτό?
Σημαίνει ότι μόνο ένας ψήφισε  και αυτός ήταν ο ΔΣ κ.Νόβας ο οποίος δέχτηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου, θέση στο Συμβούλιο της μελλοντικής Ενεργειακής Κοινότητας.

Στην ανακοίνωση του κ.Χατζηνικολή διαβάζουμε.

3ον ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Υπό τις άνω συνθήκες θεωρήσαμε αυτονόητη την αρνητική ψήφο μας στην ενεργειακή κοινότητα και έτσι πράξαμε . Καθήκον μας , πλέον , είναι η παρακολούθηση του θέματος και οι παρεμβάσεις μας, με γνώμονα τις άνω πάγιες θέσεις μας .

Λαική Συσπείρωση.
Είναι δυο φορές υποκρισία, όταν στο 3ο θέμα, της ίδιας συνεδρίασης, έχει εγκριθεί με τις ψήφους σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και της μειοψηφίας του συνδυασμού του κ. Χαντζηνικολή η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας. Δηλαδή, εταιρίας που σκοπό έχει την αθώωση των μονοπωλίων της αιολικής ενέργειας που επενδύουν στην περιοχή μας και της επίσημης συναλλαγής μαζί τους. Το πρόσχημα για τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας είναι η έμμεση διευκόλυνση που μπορεί να τύχουν τα πιο φτωχά νοικοκυριά του Δήμου μέσω μειώσεων στα Δημοτικά Τέλη κλπ. Όμως αλήθεια, τι διαφορά έχουν η παραβολή με την «κατσίκα του Χότζα» και η ελάφρυνση που πιθανά να δουν νοικοκυριά του δήμου μας όταν η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας έχει συμβάλει αποφασιστικά στην εκτίναξη της τιμής του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου