Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Ανοικτή επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών Τουρισμού Καρύστου,προς ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ /Υπόψη ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου. ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ / Υπόψη ΠΡΟΕΔΡΟΥ κου. ΒΟΣΣΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ /Υπόψη ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου. ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ / Υπόψη ΠΡΟΕΔΡΟΥ κου. ΒΟΣΣΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ


Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Η πανδημία του COVID 19, δημιούργησε μία μοναδική Συνέργεια Θεσμών & Πολιτών, για να σταθεί η πατρίδα μας Δυνατή.
Η σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειδικά όμως για το χώρο της εστίασης-φιλοξενίας- τουρισμού, η πανδημία δημιουργεί σχεδόν ολοσχερή πτώση τζίρου και υπερμεγέθη αύξηση λειτουργικού κόστους σε εργαζόμενους, υλικά και ενοίκια-αποζημιώσεις χώρων.
Η επόμενη μέρα, που στο χώρο του τουρισμού, θα αργήσει να έρθει, θέλουμε να βρει όλους τους συναδέλφους, μαζί μας.
Για τους ανθρώπους αυτούς, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους προστατεύοντας την δημόσια υγεία, που στηρίζουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Δήμο Καρύστου, που συνεισφέρουν τα μέγιστα, με νέες εισροές εσόδων στην τοπική οικονομία, ζητούμε:
-την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για 1 έτος.

-την αύξηση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, του διαθέσιμου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, με παράλληλη μείωση 70% των τελών χρήσης για την περίοδο 2020. Αυτό θα βοηθήσει και στην στήριξη της απασχόλησης.

-την απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων και των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%).

-την αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων σε Δήμο για την περίοδο 2020
και δυνατότητα νέων ρυθμίσεων χωρίς προσαυξήσεις, με έναρξη καταβολής δόσεων, την άνοιξη του 2021.

-την παροχή τεχνικής & οικονομικής στήριξης σε θέματα εκπαίδευσης & πιστοποίησης με βάση τα νέα πρωτόκολλα COVID19.

-την άμεση συνεργασία με όλα τα Σωματεία της περιοχής, το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια για την ομαλή & ασφαλή λειτουργία του τουριστικού προιόντος της Νότιας Εύβοιας.

-την διαμόρφωση προυπολογισμού τουριστικής προβολής για την περίοδο 2020-2021 με προγραμματισμό αντίστοιχων δράσεων. Απαραίτητες και οι άμεσες δράσεις τουριστικής προβολής Μαίου-Ιουνίου 2020.

-τον προγραμματισμό τεχνικής & οικονομικής στήριξης, σε δράση ανάδειξης, σηματοδότησης, ψηφιοποίησης μονοπατιών. Για τη συμμετοχή μας στη δράση αυτή, έχουμε δεσμεύσει από το ταμείο του Σωματείου μας, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι ο κλάδος μας πλήττεται ανεπανόρθωτα, πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών και να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ & ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου