Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας μας για τα αδέσποτα έχει αναθερμανθεί η συζήτηση και πάντα καταλήγουμε στο ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για να επιληφθεί σύμφωνα με τον νόμο το δύσκολο αυτό θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι ενοχλώ συχνά τον Αντιδήμαρχο κ.Πολυχρονίου και από ότι βλέπω δεν θα έπρεπε μιας και είναι αναπληρωματικό μέλος, εκτός και αν έχει αλλάξει η επιτροπή από τότε.

Νομίζω ότι όπως όλοι όσο και να κατανοούμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζονται.
Οι λύσεις θέλουν οργάνωση, δουλειά, αφωσίωση και όραμα και πάνω από όλα να είναι από τους αρμόδιους για αυτό το θέμα.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 436/2019   Κάρυστος 02-12-2019

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Αριθ.πρωτ. : 14395

 ΘΕΜΑ : Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 Ο Δήμαρχος Καρύστου Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010)

«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2. Το άρθρο 75 παρ. Ι περιπτ. γ 10 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄ 114/8-6-2006)
 3. Τις διατάξεις των παραγράφων 10 και 12 του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15 Α/2-2-2012)

«Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

 4. Τις διατάξεις των άρθρων 46 και 47 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32 Α/11-2-2014)

5. Την αριθμ. 319/2019 Απόφαση Δημάρχου περί ορισμού των αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Καρύστου.

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 Τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που θα αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

 1. Τσαπέπα Μαρία, ιδιώτης κτηνίατρος η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή δικαιοδοσίας Δήμου Καρύστου και ορίζεται ως υπεύθυνη του προγράμματος,

2. Σίμωση Δημήτριο, ιδιώτης κτηνίατρος ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή δικαιοδοσίας Δήμου Καρύστου

 3. Παπανδρέου Όλγα, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Καρύστου

4. Νόβας Παναγιώτης πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Καρύστου

5. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Κεφαλά Ευάγγελο με αρμοδιότητα σε θέματα Νεολαίας και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με αναπληρωτή αυτού τον Πολυχρονίου Πολυχρόνη Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

 Στις αρμοδιότητες της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται επίσης: Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων καθώς και η λήψη αποφάσεων για την επικινδυνότητα ενός ζώου, σε συνεργασία με την ειδική επιστημονική επιτροπή αδέσποτων ζώων, που θα οριστεί με σχετική απόφαση δημάρχου. Επίσης μέσω της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δημιουργείται δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και στους ανωτέρω.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!