Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Ο πρώτος διαδημοτικός Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ Α.Ε "ΕΥΔΗΜΟΣ" μεταξύ των δήμων ΚΑΡΥΣΤΟΥ- ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Διαβάζουμε την είδηση στον προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου κ,Μπουρνού και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα ακριβή αντικείμενα που θα ασχοληθεί ο ΕΥΔΗΜΟΣ.

Ο Evangelos Bournous
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ-ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
Ο ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Τελευταία συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μάκρης των Δημάρχων - εξ αριστερών στη φωτο- Λευτέρη Ραβιόλου Καρύστου, Στέργιου Τσίρκα Μαραθώνα, Ευάγγελου Μπουρνούς Ραφήνας-Πικερμίου και Δημήτρη Λουκά Λαυρεωτικής για την ρύθμιση των λεπτομερειών της συμφωνίας δημιουργιας του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο του 4674/2020.

Την Τρίτη το απόγευμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρώτος χρονικά ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχώρα στην έγκριση του καταστατικού του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ ΑΕ.
Το όνομα αυτού ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ

Πρωτοπόροι και πάλι στον εκσυχρονισμό των Δήμων μας με το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους δημάρχους για την συνεργασία προετοιμασίας των 3 μηνών που μεσολάβησε για να φτάσουμε στη σημερινή ολοκλήρωση των εργασιών μας.
Ο Εύδημος ο Ρόδιος (δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνα π.Χ.), ο πρώτος ιστορικός των μαθηματικών, υπήρξε ένας διακεκριμένος μαθητής του Αριστοτέλους, ο οποίος τον περιέβαλλε με μεγάλη εκτίμηση. Λέγεται ότι ο μεγάλος φιλόσοφος βρέθηκε για αρκετό καιρό σε δίλημμα, σχετικά με το πρόβλημα της διαδοχής του στο Λύκειο είχε δυσκολία να επιλέξει μεταξύ του Θεοφράστου και του Ευδήμου, λόγω των πολλαπλών προσόντων τους. Τελικά επέλεξε τον Θεόφραστο, χωρίς φυσικά αυτή του η επιλογή να υποτιμά το έργο του Ευδήμου.
Ο Εύδημος υπήρξε πολυγραφότατος. Έγραψε έργα στην ιστορία των επιστημών, καθώς και στις θετικές και θεωρητικές επιστήμες. Πολλοί σύγχρονοι ιστορικοί των επιστημών αποδίδουν στον Εύδημο διασκευές διαφόρων αριστοτελικών έργων. Είναι πιθανόν το έργο "Ευδήμια ηθικά" που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, να είναι έργο του Ευδήμου και να αποτελεί περίληψη της διδασκαλίας περί ηθικής του Σταγειρίτη φιλοσόφου.
Από το μεγάλο συγγραφικό έργο του Ευδήμου δεν έχει σωθεί σχεδόν τίποτε. Ευτυχώς ορισμένοι αρχαίοι συγγραφείς και σχολιαστές, Πρόκλος, Πάππος, Θέων ο Σμυρναίος, Σιμπλίκιος, Αιλιανός, Βοήθιος και Πορφύριος, διέσωσαν ορισμένα αποσπάσματα.
Ο Εύδημος, δυστυχώς, δεν είναι ευρύτερα γνωστός στη νεώτερη Ελλάδα. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει με το παρόν βιβλίο ο Ευάγγελος Σπανδάγος. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου, Νικόλαος Ε. Παπαγιαννάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου