Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Ένας νέος δρόμος που χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολλές διορθώσεις.
Θα ήθελα να πω ότι πολύ βαριά καρδιά και στενοχώρια, σας παρουσιάζω τον νέο δρόμο.
Από την μια στενοχωριέμαι γιατί δεν θέλω να στενοχωρώ κανέναν και εδώ όλοι είμαστε συγγενείς, γείτονες, φίλοι, γνωστοί. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γράφω πράγματα που είναι στην αρμοδιότητα τους να τα φτιάξουν σωστά, η να φωνάξουν αν δεν γίνονται, η να διαμαρτυρηθούν γιατί τους θίγουν.

Έχουμε έναν νέο δρόμο που σε αντίθεση με ότι άλλο έχει φτιαχτεί και είναι χρήσιμο και όμορφο, αυτό είναι άσχημο, και αν ήταν δυνατόν, πρέπει να το διορθώσουν ακόμα και τώρα, πριν το παραδώσουν στην κυκλοφορία.

Πρώτο και κύριο. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο δρόμος.
Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο δρόμος δεν φαίνεται γιατί η γωνία είναι καρφί που λέμε. Υπάρχει μεγάλος -πολύ μεγάλος κίνδυνος να σκοτωθεί άνθρωπος εκεί ειδικά με ποδήλατο η μηχανάκι.

Κατά δεύτερον, τα πεζοδρόμια είναι πολύ μικρά, κυρίως σε σχέση με τον δρόμο.Έχει περιθώριο να είναι τουλάχιστον 4 μέτρα το κάθε ένα, άνετα. Θα ήταν καλό να γίνει επέκταση των πεζοδρομίων με δενδροφύτευση.
Περπάτησα όλον τον δρόμο και παραλίγο να βάλω τα κλάματα. Δεν το χωράει το μυαλό μου το πως γίνεται νέος δρόμος και ενώ υπάρχει τεράστιο περιθώριο ,τα πεζοδρόμια είναι τόσο στενά και το πλάτος της κάθε πλευράς του δρόμου είναι περίπου για 3 λουρίδες κυκλοφορίας.
Ποια κίνηση και από που θα διοχετευθεί εκεί, στα λίγα μέτρα αυτού του παράταιρου δρόμου;
Γιατί δεν ακολουθήθηκε το πλάτος της Ελλήνων Αμερικής;
Το έγκλημα είναι έτοιμο να συνεχιστεί και στην επόμενη πλευρά του λόφου.
Οι περίοικοι, δεν έχουν να πουν κάτι άραγε;

 Με ποια λογική έπνιξαν τα σπίτια και δεν μπορούν ούτε να καλοβγούν από τα σπίτια τους ;Με είδε μια κυρία να βγάζω φωτογραφίες και έβαλε τις φωνές. ΄Θα σας βγάλω στις εφημερίδες ΄ μου φώναξε πολύ θυμωμένη. ' Μας καταστρέψατε και βγάζετε και φωτογραφίες'
'Η εφημερίδα είμαι ' της είπα. 'Πες μου ότι θέλεις'
Και κάθισε η καημένη και μου έλεγε για τις απαλλοτριώσεις, για λίγα ψίχουλα, για τα οικόπεδα που θάφτηκαν κάτω από τον δρόμο, για τα χαμένα νερά και ρέματα, για την χαμένη της αυλή και τις γλάστρες της που στριμώχτηκαν σε μια αυλίτσα τόση δα, και όλα αυτά γιατί;
Για μια μετατροπή που θα μπορούσε να είχε άπλα μπροστά στα σπίτια, μεγάλα πεζοδρόμια όπως στην Ελλήνων Αμερικής, με δεντροστοιχίες και διαζώματα γεμάτα πράσινο.
 Δεν υπάρχουν βάσεις για φώτα στα πεζοδρόμια η στον δρόμο, μόνο στο διάζωμα που λόγω του πλάτους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φωτεινά για να είναι αποτελεσματικά.
Λυπάμαι τους ανθρώπους που μένουν εκεί πράγματι.
Στο διάζωμα έχουν φυτευτεί θάμνοι, ούτε καν δέντρα....
Γυρνώντας έβγαλα μια φωτο από την παλιά μου γειτονιά και τα πεζοδρόμια, είναι μεγαλύτερα από αυτά. Είναι αρμονικά με τον δρόμο..
Όλη η γύρω περιοχή, βρίσκεται σε οικοδομική ένταση με δρόμους να στρώνονται, πεζοδρόμια να δημιουργούνται, πλάκες να απλώνονται και ευτυχώς, να υπάρχει μια αρμονία στις διαστάσεις του πλάτους των δρόμων και των πεζοδρομίων .Ανάμεσα σε όλα αυτά, ένα ρέμα γεμάτο πρασινάδα και νερό, πουλιά και ζωή, ετοιμάζεται να παραδοθεί στην κατάρα του τσιμέντου.

 Ήδη οι μπετονιέρες χύνουν εκεί τα περισσευούμενα και οι μεγάλοι αγωγοί περιμένουν να το καταπιούν. Μπορεί να έχουν ξεμείνει από τα άλλα έργα και να μην το πειράξουν..
Αλλά αναρωτιέμαι, και σκέφτομαι ότι πες, ένας έκανε αυτή την μελέτη για αυτόν τον δρόμο.
Μα δεν το είδε ξανά ποτέ κανείς;
Δηλαδή είδαν στο δημοτικό συμβούλιο, έδειξαν στους κατοίκους, τον είδαν άλλοι μηχανικοί και όλοι τα βρήκαν καλά και σωστά;
Γιατί αν είναι αυτά σωστά, τότε μέσα στην Κάρυστο είναι όλα λάθος..Για σκεφτείτε το..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου