Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Στην βουλή το θέμα του ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Καλύβια από τον βουλευτή μας Θανάση Ζεμπίλη!!
Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση διαβάζουμε ότι το θέμα του ναού μας έχει φτάσει στην κ.Υπουργό μετά από την ερώτηση του κ.Ζεμπίλη.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια έχουν άπαντες δεσμευτεί ότι το έργο είναι στην τελική ευθεία και ότι βρισκόμαστε στην φάση της εκταμίευσης των 50.000 για να προχωρήσει η ανακαίνιση -αναστήλωση και ανάδειξη του ναού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Ζεμπίλη που περιέβαλλε τον ναό μας και χαίρομαι που η αγωνία μας τελικά, φτάνει εκεί που πρέπει...καμιά φορά..

Η αποκατάσταση ενός σημαντικού βυζαντινού μνημείου της Καρύστου, του ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλυβίων, παίρνει το δρόμο της. Το ενδιαφέρον μας και οι εναγώνιες προσπάθειες των Καρυστινών βρήκαν θετική ανταπόκριση από την υπουργό Λ. Μενδώνη, η οποία απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή, δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση του έργου και την άμεση εκτέλεση των εργασιών. Μετά το αρχοντικό της οδού Παίδων και τον Ιερό Ναό των Καλυβίων, η προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου