Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Κάρυστος, η όμορφη κωμόπολη του ευβοϊκού νότου" Coronavirus Free!!!

Καλό Σ/Κ και ελάτε στην Νότια Εύβοια γιατί είναι Coronavirus Free and the best επιλογή!

Βόλτα στο μυθικό δρακόσπιτο με φόντο το Castello Rosso - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
06/04/2017
 NEWSBEAST.GRΚάρυστος, η όμορφη κωμόπολη του ευβοϊκού νότου
3.2K

Μπορεί να είναι κυρίως η βόρεια Εύβοια που περηφανεύεται για την πυκνή βλάστηση, τις υπέροχες παραλίες και τους όμορφους προορισμούς της, το νότιο τμήμα του νησιού ωστόσο, αν και λιγότερο προβεβλημένο, δεν πάει πίσω.
Μια από τις πιο όμορφες κωμοπόλεις στον ευβοϊκό νότο είναι η Κάρυστος, που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο οικισμό, στη σκιά του βουνού Όχη. Οι επισκέπτες την αγαπούν αφενός για την ευχάριστη ρυμοτομία της- το πολεοδομικό της σχέδιο χρονολογείται από την εποχή του Όθωνα- αφετέρου για το μεγάλο ενδιαφέρον της περιοχής που την περιβάλλει.
Μεγάλοι δρόμοι, πολλές πλατείες κι αρκετά νεοκλασικά συνθέτουν την εικόνα της πόλης της Καρύστου, ενώ ο παραλιακός πεζόδρομός της είναι ο δρόμος από τον οποίο περνούν οι πάντες. Το καλοκαίρι είναι, όπως είναι αναμενόμενο, πλημμυρισμένος από κόσμο. Η καλοκαιρία προσελκύει τους επισκέπτες και στην όμορφη παραλία της Καρύστου- με άμμο και βότσαλα- που εκτείνεται σε περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.
Πάνω από την Κάρυστο δεσπόζει το βουνό Όχη, με το ξακουστό Δρακόσπιτο, το πιο μυστηριώδες μνημείο της Εύβοιας. Δρακόσπιτα απαντώνται κυρίως στη νότια Εύβοια αλλά και στην κεντρική, και ο χρόνος κατασκευής τους είναι άγνωστος. Ο λαϊκός μύθος τα «βάφτισε» δρακόσπιτα καθώς η τοποθεσία και η μορφή τους δεν παραπέμπουν σε χρήση από άνθρωπο αλλά από… δράκο. Το πιο καλοδιατηρημένο από τα δρακόσπιτα είναι αυτός της Όχης.
Την πόλη εποπτεύει και το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Castello Rosso, χτισμένο μέσα σε πλατάνια και πηγές. Η κατασκευή του τοποθετείται στα 1030 μ.Χ. ενώ στο βάθος του υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
Δίπλα στο λιμάνι μπορεί κανείς να δει το παλαιό ενετικό φρούριο, το Μπούρτζι.
Αγαπημένος προορισμός για καλοκαιρινές αποδράσεις, λόγω της παραλίας της και της θάλασσας, η Κάρυστος ενδείκνυται για βόλτες και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Από την Αθήνα η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω Χαλκίδας είτε με το πλοίο, από το Μαρμάρι.
ΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣ
ΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣΚΑΡΥΣΤΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!