Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Τι συνέβει τελικά με τα δέντρα στο Μαρμάρι?

πριν

μετά

Όπως όλοι πια έχουμε δει, τα δέντρα δεν υπάρχουν πια στην παραλία του Μαρμαρίου.
Ξεριζώθηκαν 102 μεγάλα δέντρα προς χάριν της ανάπλασης και ενώ η μελέτη αναφέρει 50 μεγάλα δέντρα, έχουν μπει γύρω στα 15 - από όσο μαθαίνουμε- και εκείνα πολύ μικρά.

Don't cry over spilt milk, λένε οι Άγγλοι που σημαίνει μην κλαις για κάτι που έχει γίνει έτσι και αλλιώς.
Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.
Πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής είδαν έντρομοι την αλλαγή και κλαίει η ψυχή τους για το θέαμα.
Από την άλλη, έρχονται αντιμέτωποι με μια νοοτροπία του ότι τα δέντρα κόβουν την θέα, το τσιμέντο είναι καθαρό και σφουγγαρίζεται εύκολα και μπορούν να το ...φέρουν βόλτα...όπως λέμε καλύτερα.
Σε όλη την διάρκεια της κατασκευής, υπήρξαν φωνές για την κοπή των δέντρων που όμως σιώπησαν κάτω από την αδιαφορία από την μια αλλά και τις επιθέσεις των υπολοίπων.

Είναι περιττό να πούμε το οτιδήποτε πια για όσα δέντρα κόπηκαν όπως κόπηκαν αλλά αυτό για το οποίο είμαι απολύτως σίγουρη είναι ότι αν θέλουν οι κάτοικοι πράσσινο στην παραλία τους θα βρουν τρόπο να το αξιώσουν, έστω και αν αρχίζουν να σπάνε τα τσιμέντα μόνοι τους και να φυτεύουν εκεί που ορίζει η μελέτη άλλα δέντρα. Αν θέλουν πραγματικά πράσινο το χωριό τους, θα βρούν τρόπο και τόπο να φυτευτούν και τα υπόλοιπα 50 για να είναι ίδιος ο αριθμός των δέντρων.
Δεχόμαστε ότι μας δίνεται και ζούμε με όσα δεχόμαστε αρκεί να βρίσκουμε την δύναμη να μην δεχόμαστε πια μερικά πράγματα.
Το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο όπου εξαφανίζεται η φύση , το ίδιο ισχύει παντού.
1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Εγώ συμπράττω αν τα καινούργια δέντρα είναι μουριές.

Δημοσίευση σχολίου