Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου: Θέλουμε την Πράσινη Ενέργεια άλλα και την προστασία του περιβάλλοντος

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020


Σίμος Κεδίκογλου: Θέλουμε την Πράσινη Ενέργεια άλλα και την προστασία του περιβάλλοντος

Την άποψή του ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί επαρκής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα του σχεδιασμού εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Τελέθριο τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου , υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο δικός του, καθοριστικός ρόλος, ως αντιπρόσωπος των τοπικών κοινωνιών στη Βουλή είναι να ακολουθεί τη βούλησή τους. 


Μιλώντας στο ράδιο Ιστιαία 100,4 FM, δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός, ότι πληροφορήθηκε τις τελευταίες ημέρες, για τα σχέδια εγκατάστασης του αιολικού πάρκου, εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός, ότι δεν είχε υπήρξε καμία ενημέρωση.


Επίσης, τόνισε ότι δεν γνωρίζει, αν έχει κατατεθεί αίτηση για να γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας επί του συγκεκριμένου ζητήματος. 

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε, ότι όλοι θέλουμε την Πράσινη Ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση- όμως- ότι έχει προηγηθεί ενημέρωση και υπάρχει σωστή χωροταξική κατανομή. 

Η Εύβοια-είπε- έχει ήδη φορτωθεί μεγάλο μέρος του αιολικού δυναμικού της χώρας στη Νότια Καρυστία, καλύπτοντας το 40% του συνολικού αιολικού δυναμικού, και συνεπώς έχει προσφέρει το μερίδιότης και με το παραπάνω. 

Μάλιστα, στη Νότια Καρυστία η εγκατάσταση ανεμογεννητριών έγινε σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν προκαλείται όχληση, ενώ υπάρχουν και σηματικά αντισταθμιστικά ωφελήματα για την τοπική κοινωνία.» 

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι σε συνεννόηση και με τους συναδέλφους του θα ζητήσουν - σε κάθε περίπτωση - συγκεκριμένες απαντήσεις μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση για το ποιός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός, θέτοντας, ταυτόχρονα, το ζήτημα της αδειοδότησης φωτοβολταϊκών πάρκων και κατέληξε λέγοντας: 

«Το μείζον είναι η ενημέρωση και η τελική απόφαση της τοπικής κοινωνίας, γιατί μία επαρκώς ενημερωμένη κοινωνία αποφασίζει σωστά. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε τις σωστές πληροφορίες στους πολίτες»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!