Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Το σχεδιάγραμμα κινήσεων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο που μπήκε στο συρτάρι .

Σχεδιάγραμμα κινήσεων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο

DSC 5113Οργανόγραμμα κινήσεων που έκλεισε με μία συμφωνία για την από κοινού υλοποίηση του στόχου, ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο ,ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου, Τάσου Μίχα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Σταμάτη Βαρδαρού.
Η χρηματοδότηση έχει βρεθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά πρέπει να τρέξει η μελέτη για τον χώρο της Μονάδας, η οποία είναι δωρεά μηχανικού, από την Κάρυστο, Ροδόπης Σφυρίδη. Σκοπός όλων είναι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να γίνει το γρηγορότερο η Μονάδα. Καλά είναι τα νέα και για τον αξονικό τομογράφο που χρειάζεται το Νοσοκομείο. Πιθανότατα, μέχρι το Φθινόπωρο να έχει γίνει η εγκατάστασή του. Στην σύσκεψη συμμετείχαν το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Εμπορικός Σύλλλογος Καρύστου, ο Τουριστικός Σύνδεσμος, ο Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, και των συνταξιούχων. Το παρών, επίσης, έδωσαν και μέλη οικογενειών νεφροπαθών, που περιέγραψαν την δυσκολία της κατάστασης. Παράλληλα, έγινε η παράδοση από τον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ στην Εύβοια, Νίκο Κόκκο, ενός νέου τετρακίνητου ασθενοφόρου, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. Το συγκεκριμένο όχημα με τις δυνατότητες που έχει θα μπορεί να καλύπτει ακριτικές περιοχές του δήμου. (video στα αναλυτικά δελτία ειδήσεων του Star)

Έγκριση Σύστασης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Με το ΦΕΚ (τεύχος Β΄5016/12-11-2016)  που δημοσιεύτηκε τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου ανοίγει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για ολόκληρη την Εύβοια, για το «Διόκλειον» Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου και κυρίως για τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας: η σύσταση – κατά το πλέον επίσημο τρόπο –Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου.
Ύστερα από στοχευμένες προσπάθειες που έγιναν, εμπεριστατωμένες οικονομικοτεχνικές μελέτες που εστάλησαν, τα Υπουργεία κατά σειρά Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνυπέγραψαν σε κοινή υπουργική απόφαση την τροποποίηση του Οργανισμού του Γ.Ν. Καρύστου. Πλέον δυο Νεφρολόγοι και τέσσερις Νοσηλευτές προστέθηκαν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και με την προκήρυξή των θέσεών τους, θα αποτελέσουν το δυναμικό που θα επανδρώσει τη μονάδα Αιμοκάθαρσης.
Το Νοσοκομείο Καρύστου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες τόσο για την εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού όσο για την έναρξη των οικοδομικών και άλλων απαραίτητων εργασιών.”
Πηγή ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

    Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...