Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καταχώρηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το Μέλι Κισσούρι


                                                                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταχώρηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το Μέλι Κισσούρι

Από την Κάρυστο, τον τόπο όπου γεννιέται η κορωνίδα των μελιών της Εύβοιας, ξεκινά σήμερα το ταξίδι του  το Μέλι Κισσούρι για να καταχωρηθεί στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Ε.Ε. ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)
Η αίτηση και ο φάκελος με τα σχετικά στοιχεία τεκμηρίωσης για την καταχώρηση της ονομασίας «Μέλι Κισσούρι» συντάχθηκαν με την τεχνική υποστήριξη της Simbiosis και, θα εξεταστούν από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εν συνεχεία από τα αρμόδια όργανα  της Ε.Ε
Η περιοχή που οριοθετήθηκε για την παραγωγή του «Μέλι Κισσούρι» καλύπτει το σύνολο του Δήμου Καρύστου που σημαίνει ότι όλοι οι μελισσοπαραγωγοί εντός ζώνης, εφόσον θέλουν και τηρούν τις προδιαγραφές, μπορούν να κάνουν χρήση του Κοινοτικού Σήματος για τα προϊόντα Π.Ο.Π., όταν ολοκληρωθεί η καταχώρηση στο Κοινοτικό Μητρώο.
Η πρωτοβουλία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου ως ανταπόκριση στο αίτημα των μελισσοπαραγωγών της Καρύστου για την ανάδειξη του κισσουρίσιου μελιού το οποίο, κατά το παρελθόν έχει τύχει σημαντικών διακρίσεων.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το «Μέλι Κισσούρι» θα είναι το τρίτο ελληνικό μέλι που εντάσσεται στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ.
Η Προστατευόμενη  Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) για το Μέλι Κισσούρι αναμένεται να επιφέρει βελτιωμένη πρόσβαση στις αγορές, αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος, και ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών.

Ημερομηνία:25-6-2020
                                                                                                                                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                                                                                                                                                            ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παντέλειο Κάρυστος

Υπεγράφη ο φάκελος για την Καταχώρηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το μέλι Κισσούρι. Σήμερα 25 Ιουνίου 2020 από τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου Παντελή Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου