Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Επιδότηση ενοικίου και επιδότηση μετακίνησης

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία , είναι και αυτό της μετακίνησης των παιδιών από τις απομακρυσμένες περιοχές  στα σχολεία τους.

Από ότι με ενημερώνουν μαθητές από τον Κάβο Ντόρο, την φετινή χρονιά σταμάτησε η επιδότηση δρομολογίου και αντί για αυτό, επιδοτούν με 75 ευρώ το ενοίκιο στην Κάρυστο.
Τα έξοδα της μετακίνησης τους είναι 60 ευρώ τον μήνα, και επομένως τους μένουν 15 ευρώ ως βοήθεια από το κράτος, που  έτσι και αλλιώς είναι υποχρεωμένο να παρέχει σε όλους τους πολίτες τις ίδες υπηρεσίες.

Είναι φυσικό τα παιδιά να πηγαίνουν στο σπίτι τους την Παρασκευή και να γυρίζουν την Δευτέρα επομένως πραγματικά δεν καταλαβαίνω την σημασία της αλλαγής.

Ο πληθυσμός στα χωριά μειώνεται και είναι φυσικό και επόμενο τα ΚΤΕΛ να μειώνουν τα δρομολόγια . Το να μεταφέρει ένα ολόκληρο λεωφορείο, έναν η δύο επιβάτες για μιάμιση ώρα νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το δρομολόγιο δεν θα έχει και πολύ διάρκεια.

Είναι φυσικό όλοι περίπου πια να έχουν αυτοκίνητο, όπως όμως είναι και φυσικό να έχουν και δουλειές που επείγουν και να μην μπορούν να κάνουν το ταξί της οικογένειας κάθε μέρα, η όποτε κάθε μέλος έχει κάποια υποχρέωση στην Κάρυστο για παράδειγμα.

Είναι χρέος της πολιτείας να μεταφέρει τους μαθητές στα σχολεία τους και η αλλαγή σε επιδότηση ενοικίου φέρνει ακόμα πιο κοντά το τέλος της καθημερινής συγκοινωνίας με τα χωριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου