Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα τα καταφέρουμε αλλά ο καθένας μόνος του .Λοιπόν αναγνώστες εδώ και καιρό σκέφτομαι ότι ένα από τα λάθη που κάνουμε στην επικοινωνία μας είναι να πιστεύουμε τις ευγένειες των πολιτικών, των φιλανθρώπων, κλπ -ων- που μας λένε ότι θα νικήσουμε όλοι μαζί, θα επιβιώσουμε όλοι μαζί, η θα δώσουμε λύση στο ένα η στο άλλο όλοι μαζί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ακούμε μέρα νύχτα χρόνια τώρα και χαμόγελα ενθάρρυνσης ξεχύνονται μέσα από τις οθόνες .
Είναι συγκινητική η προσφορά του κόσμου στον συνάνθρωπο αλλά οι χαρές και τα χαμόγελα που ακριβώς χωρούν στον πόνο και στην ανάγκη του ανθρώπου?
Και πως συνεχίζοντας να στηρίζουμε τις ίδιες πρακτικές που παράγουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, συνεχίζουμε όλοι μαζί να παγιώνουμε τις καταστάσεις που χρειάζονται αυτό το , όλοι μαζί...

Όλοι λένε το όλοι μαζί, αλλά είναι φανερό, φανερότατο, ότι είναι ο καθένας μόνος του .
Ακόμα και στα επαγγέλματα μας που λες, θα συμμετέχω σε ομάδες που μιλούν για την δουλειά μας ,για την ζωή μας, ακόμα και εκεί, το φαρμάκι χύνεται με το κιλό.
Χωριστήκαμε σε αυτούς που έκαναν διαδικτυακά με χαρά και έμαθαν νέα πράγματα, σε αυτούς που το έκαναν με το ζόρι , σε όσους δεν έκαναν ποτέ, σε ορκισμένους εχθρούς των διαδικτυακών που έγιναν θιασώτες από ανάγκη και όλοι αυτοί να βρίζουν αλλήλους, πότε με το γάντι και πότε με τρόπο που δεν ταιριάζει με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.
Το κράτος μας έλεγε ότι όλοι μαζί θα περάσουμε την κρίση του ιού.
Μόνοι μας την περάσαμε και μόνοι μας την περνάμε. Ο καθένας και η κάθε μια, έχει βάλει το κεφάλι κάτω και ψάχνει να βρει χαραμάδα ελπίδας ανάμεσα στις σανίδες σωτηρίας που μας απλώνει ο ένας και ο άλλος.
Κοιτάς και αλλού και βλέπεις τον κόσμο να καίγεται από τους όλους μαζί και λες, μήπως τελικά είναι καλύτερα να είναι ο καθένας μόνος του?
Είναι που είναι, να το ξέρει, να το πάρει απόφαση και να μην ελπίζει τίποτα από κανέναν και για τίποτα.

Διαβάζεις τις σκέψεις του κόσμου και τι βλέπεις?
Έτοιμοι όλοι για φασαρία, για προσβολές και ειρωνίες. Είναι σαν ο κόσμος να ξεβράζει το μυαλό του πάνω στα πλήκτρα αλλά αυτό που βγαίνει φοβίζει και απομακρύνει και λες,...καλύτερα μακριά.

Δεν είμαστε το ίδιο όλοι και ακόμα αν έχουμε κάτι να μας ενώνει, ότι και να είναι αυτό, δεν περνά πολύς καιρός από το να γίνεται ξέφτια και ο κάθε δεσμός να σπάει .

Δεν μαθαίνουμε τίποτα από το παρελθόν, δεν χαρίζουμε τίποτα στο παρόν και δεν οραματιζόμαστε τίποτα για το μέλλον.
Είμαστε στις 3 Ιουνίου  2020 και ίσως αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!