Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Το "ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Σ ΝΙΑΡΧΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΌΣΙΟ , έχουν συνάψει σύμβαση για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.


Το "ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Σ ΝΙΑΡΧΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΌΣΙΟ , έχουν συνάψει σύμβαση για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

105 εκατομμύρια ευρώ  για το νέο  Γενικό Νοσοκομείο Κομοτινής!

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/11198102.pdf

Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ και Έργων Σταύρος Γιαννακίδης: Αναβαθμίζονται οι μονάδες τεχνητού νεφρού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Ευχαριστήριο προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως προτεραιότητά της, την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της και εκτιμώντας ότι, με την αναβάθμιση των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού οι νεφρολόγοι ιατροί θα προσφέρουν υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους ευπαθείς και ευάλωτους συνανθρώπους μας, απευθύνθηκε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», γνωρίζοντας την ευαισθησία του σε θέματα υγείας και προσφοράς, ζητώντας την υποστήριξή του για την παροχή υλικής βοήθειας στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την δωρεά εξοπλισμού στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καστοριάς και του Νοσοκομείου Γρεβενών, αξίας 160.000€ και 119.877€ αντίστοιχα, οι οποίες εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών από την περιοχή μας, που υποβάλλονται σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση τρεις φορές εβδομαδιαίως.

Η συγκεκριμένη προσφορά συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα Νοσοκομεία της περιοχής μας προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, σημαντική ήταν η δωρεά του Ιδρύματος με το ποσό των 100.000€ για τις ανάγκες της Στεφανιαίας Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Μαμάτσειο, η οποία εμπλουτίστηκε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής να στηριχθούν και να ενδυναμωθούν οι δημόσιες δομές υγείας, υπήρξε ειδική μέριμνα με τη χρηματοδότηση πολλών έργων μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης για τα νοσοκομεία της περιοχής.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμβάλλουν στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να αναβαθμίσει το επίπεδο παροχής ιατρικής φροντίδας προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Τα νοσοκομεία της περιοχής μας στελεχώθηκαν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο παροχής ιατρικής φροντίδας σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενική του στήριξη.

Σταύρος Γιαννακίδης

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος

για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των ΈργωνΣταύρος Γιαννακίδης


Εγκαίνια της Ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών
31 Οκτωβρίου 2018


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε με δωρεά του την αγορά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ιατρικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της Μονάδας, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση.
Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε ως στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα, μέσα από την υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Με τη μεγάλη Πρωτοβουλία του Ενάντια στην Κρίση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και επιπλέον των υπόλοιπων, συνεχιζόμενων δωρεών του, το ΙΣΝ έχει πλέον στρέψει την προσοχή του στην υλοποίηση της νέας Πρωτοβουλίας του για την Υγεία, ένα σύνολο επτά (7) νέων δωρεών, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να υπερβεί τα €250 εκατομμύρια.
Η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει τρεις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια οι οποίες σχεδιάζονται από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), και αφορούν το νέο κτίριο για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τη δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, και την κατασκευή κτιρίου που θα ανεγερθεί στο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής. Επιπλέον, η δωρεά αφορά την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις.Εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό»
19 Μαΐου 2017


Την Παρασκευή 19 Μαΐου το Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» εγκαινίασε τη νέα Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού. Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ολοκληρώθηκε ο πλήρης επανασχεδιασμός και η ανακαίνιση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού.
Συμπληρωματικά και ενισχυτικά των έργων αυτών, το ΙΣΝ υποστήριξε την αγορά ιατρικού και παραϊατρικού εξοπλισμού, καθώς και εργασίες ανακαίνισης στους χώρους της Νεφρολογικής Κλινικής και της Μονάδας αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου, με στόχο να καταστεί πιο λειτουργική η Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση του ΙΣΝ .
Τα εγκαίνια της νέα Μονάδας πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου, του Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής, κ. Ι. Ν. Μπολέτη, καθώς επίσης εκπροσώπων οργανισμών, φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Εκ μέρους του ΙΣΝ προσφώνησε λόγο ο Δρ. H. Murer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.
Το Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» ιδρύθηκε το 1842 και είναι ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της Αθήνας. Το νοσοκομείο παρέχει υπηρεσίες σε όλες τις μεγάλες ιατρικές ειδικότητες. Η Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού, ιδρύθηκε το 1972 και είναι η μεγαλύτερη μονάδα μεταμόσχευσης, μαζί με αυτήν του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου