Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Ανοικτή ενημερωτική επιστολή του Φιλοζωικού Συλλόγου Καρύστου.


Αγαπητά μέλη και φίλοι.

Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τη θέση του Συλλόγου μας στις τρέχουσες εξελίξεις και τα όρια της δραστηριότητας μας.
Μέχρι σήμερα Φιλοζωικός Σύλλογος έχει εξολοκλήρου επωμισθεί την ευθύνη φροντίδας των αδέσποτων της Νότιας Καρυστίας εντός και εκτός καταφυγίου, κάτι που είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου. Η δράση του συλλόγου έπρεπε να είναι καθαρά επικουρική όπως και έχει αποφασισθεί από το ΔΣ του Δήμου Καρύστου σε σχετική συνεδρίαση.
Οι ενέργειες μας ,με φανατική προσήλωση και φροντίδα για την ευζωία των αδέσποτων, μας έχουν φθάσει στα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής. Όμως παρά τις σοβαρές ελλείψεις και ατέλειες του αυτοσχέδιου καταφυγίου το καθένα από τα ζωάκια μας έχει τoν άνετο χώρο και κατάλυμα του και βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση όπως διαπίστωσε η κτηνίατρος κα Μαρία Τσαπέπα που βρέθηκε στο καταφύγιο για τους απαιτούμενους περιοδικούς εμβολιασμούς και αιμοληψίες.
Τα μοναδικά μας έσοδα προέρχονται από εισφορές φίλων τις οποίες τα μέλη του ΔΣ έχουν ιεραρχήσει να καλύπτουν την διατροφή και την υγεία των ζώων τόσο του καταφυγίου όσο και πολλών έξω από αυτό σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.
Οι ενέργειες μας για το νέο καταφύγιο προς τον Δήμο και την περιφέρεια είναι γραπτές, αρχειοθετημένες με πρωτόκολο και στη διάθεση κάθε καλόπιστα ενδιαφερόμενου.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει αίτηση του Δήμου και ο αντίστοιχος φάκελος .
Οποια και να είναι η πορεία της προ-εγκεκριμένης από το Υπουργείο πρότασης λόγω της κατάργησης του προγράμματος Φιλόδημος και της αντικατάστασης του από το πρόγραμμα Τρίτσης εμείς θα εξακολουθούμε φανατικά και με προσωπικές θυσίες να φροντίζουμε τα αδέσποτα όλης της περιφέρειας.
Αναλυτική ενημέρωση και απολογισμός όπως κάθε χρόνο γίνεται στη γενική μας συνέλευση, κάτι που ελπίζουμε ότι οι συνθήκες (κορονοιός) θα μας το επιτρέψουν και φέτος.
Οποιαδήποτε ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την φροντίδα των μικρών μας φίλων θα μας βρει δυναμικά και σύσσωμους ενάντια σε κάθε τέτοιο εγχείρημα. Για εμάς το έργο μας δεν τελειώνει με την πολυπόθητη και σθεναρά διεκδικούμενη μετακίνηση του καταφυγίου στο μόνιμο Δημοτικό καταφύγιο. 


Εμείς συνεχίζουμε.
Το ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου