Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Πολλά και μεγάλα τα ερωτήματα μετά την τοποθέτηση του βουλευτή Σπύρου Πνευματικού για την μονάδα νεφρού στην Κάρυστο.


Αναγνώστες, ακούστε προσεκτικά το τι λέει ο κ.Πνευματικός και διαβάστε επίσης προσεκτικά και το ιστορικό. Πείτε μου εσείς αν υπάρχει κάποια συνισταμένη? Αν φαίνεται από πουθενά ότι υπάρχει κάποια συνέχεια.
Τα μηχανήματα που πήγαν στην Κύμη, υποτίθεται ότι θα ερχόντουσαν στην Κάρυστο και υποτίθεται ότι το κτήριο θα ήταν έτοιμο.
Ασθενείς τώρα, 51.
Ευτυχώς δηλ που ανέβηκε ο αριθμός από τους 26 που ήταν πριν 3 χρόνια και έχουμε περισσότερες ελπίδες..Τι να πω μωρέ...
Όσο για το Ίδρυμα Νιάρχος,μπορείτε να διαβάσετε και την σύμβαση όπως και την μελέτη για το Νοσοκομείο Κοζάνης, όπως και για τις μονάδες νεφρού που έχει χρηματοδοτήσει.
Τι έγινε με μας λοιπόν?
Φταίει τελικά το γνωστό πηγάδι?


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΙΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ.Όλα ξεκίνησαν από μια πρωτοβουλία της προέδρου του Εμπορικού συλλόγου κ.Σόνιας Ντασίου η οποία μετά από την ευαισθητοποίηση της στο θέμα λόγω συγγενικού της προσώπου, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου και του κατέθεσε την πρόταση της.
Ο κ.Μίχας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της και από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου του οποίου το τέρμα πιστεύαμε ότι το είδαμε. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Και η αλήθεια που δεν μπορεί να γραφτεί, μπορεί μόνο να διαβαστεί μέσα από τις γραμμές και πίσω από τα κλειστά γραφεία.

Ας πάρουμε λοιπόν τα γεγονότα με ημερομηνίες που έχουμε καταγράψει.

Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017 έγινε συνάντηση στο γραφείο του τότε υφυπουργού κ.Μαυραγάνη μεταξύ του του ιδίου , του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κ.Μίχα και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κ.Ντασίου. Ο κ.Μαυραγάνη δεσμεύτηκε με χαρά να βοηθήσει στην δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Την Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017 ο κ.Μίχας παίρνει μέρος στην επομπή της Έφης Ντίνη με την ονομασία Τάδε Έφη με την Ντίνη στο Εύριπο 90 FM όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Δεν μασάμε» απαντώντας σε όλους όσους «προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές» στην υλοποίηση της Μονάδας. Τότε οι ασθενείς σύμφωνα με τον κ.Μίχα ήταν πάνω από 25.

Στις 25 Φλεβάρη 2018 με δήλωση του ο κ.Μαυραγάνης αναφέρει ακριβώς ότι την Παρασκευή 23/2/2018 εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2018 η κατασκευή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο. Αφού ευχαρίστησε τον Γ.Γ. του υπουργείου τέλειωσε την αναφορά του λέγοντας ότι «Αποτελεί ευόδωση των από οκταμήνου περίπου προσπάθειας»
Επίσης πάλι στις 25 Φεβρουαρίου 2018 με δελτίο τύπου το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ που αποτελεί επιτελικό όργανο του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε την δημιουργία Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου.
Στις 13 Μάρτη 2018 με δελτίο τύπου του Γραφείου του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου μας ενημερώνει ότι  με το ΦΕΚ –(τεύχος Β 5016/12-11-2016 δημοσιεύθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ανοίγει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για ολόκληρη την Εύβοια κατά τον πλέον επίσημο τρόπο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Στις 13 Μαρτίου 2018 διαβάζουμε για το σχεδιάγραμμα κινήσεων για την μονάδα νεφρού στο Σταρ Στερεάς σε ρεπορτάζ της Ιωάννας Καραγιάννη μετά την επίσκεψη του Γ.Γ.του υπουργείου Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρού στο Νοσοκομείο Καρύστου και την ανακοίνωση της εύρεσης της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από τότε πέρασαν όχι μήνες αλλά χρόνια.
Περιμέναμε πρώτα να υπάρξει μια μελέτη για το κτήριο της νεφρολογικής κλινικής που δεν μάθαμε ποτέ αν ολοκληρώθηκε επισήμως αλλά ελπίζαμε ότι η καθυστερήσεις ήταν λόγω εργασιών γραφειοκρατίας κλπ.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 ο νέος βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε συνάντηση με τον υφυπουργό Β.Κοντοζαμάνη με θέμα τα προβλήματα δομών υγείας του νομού, αναφέρεται μεταξύ άλλων ,  στην ανάγκη μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Σε δελτίο τύπου την Τετάρτη 15 Απριλίου , ο επίσης νέος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, αναφέρεται στην ανάγκη ίδρυσης μονάδων τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας  και  Νοσοκομείο Καρύστου σε επιστολή του προς τον υφυπουργό  Βασίλη Κοντοζαμάνη και υπουργό  Βασίλη Κικίλια.

Προξενεί εντύπωση η μη αναφορά στο ιστορικό του θέματος και προκαλεί ερωτηματικά για την πορεία των πραγμάτων.
Από πλευράς γιατρών περιμένουμε το Φθινόπωρο νεφρολόγο και άλλο προσωπικό.
Είναι να αναρωτιέται κανείς για το τι φταίει για κάτι που δείχνει να το θέλουν όλοι, για το ότι το έχουν δρομολογήσει αλλά κατά πως φαίνεται, είναι ακόμα στις καλές προθέσεις όσο αφορά την κτιριακή υποδομή.

Σημαντική πληροφορία.
Το 2017 ήταν πάνω από 25.
Σήμερα 21 Ιουλίου 2020 είναι 52.
Μια τρομακτική αύξηση που ίσως θα έπρεπε να τονίσει το επείγον του θέματος.
https://www.capital.gr/me-apopsi/3449757/i-alitheia-gia-tin-aimokatharsi-stin-ellada

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανατριχίλα να μιλάμε για την υγεία μας με όρους "μαγαζιού" και "κέρδους"! Δηλαδή, ο νεφροπαθής και ο καθένας μας που έχει μια πάθησή να αποφέρει κέρδος σε κάποιον η θεραπεία;
Ο κ. Πνευματικός δεν είναι κυβερνητικός βουλευτής; οι φορείς που εποπτεύει η κυβέρνηση δεν μπορούν να λύσουν αυτά τα πράγματα χωρίς να ξαναπληρώσουμε;

Δημοσίευση σχολίου