Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Μπήκαν τα πρώτα δέντρα!! Με το καλό και τα υπόλοιπα! Και από τους υπόλοιπους!

 Με πολύ μεγάλη χαρά είδα να έχουν μπει δέντρα και αμέσως το τοπίο άλλαξε!
Ας είναι μικρά, θα μεγαλώσουν και θα χαρίζουν ομορφιά και δροσιά παντού.
Που λες αναγνώστη/τρια, θέλω να θυμηθείς τον δρόμο για τους Μύλους που είναι γεμάτος πλατάνια.
Φυτέφθηκαν πάνω από 80 χρόνια πριν όταν ο πατέρας μου ήταν στο Δημοτικό.
Τα πεύκα περιμετρικά στην κάτω πλευρά στο Κάστρο, τα φυτέψαμε όταν ήμασταν παιδάκια και θυμάμαι έντονα την σκηνή μέχρι τώρα.
Όλο το Δημοτικό με τα μικρά πευκάκια στα χέρια να προσπαθούμε να ανοίξουμε τις βάσεις και να βγάζουμε το μαύρο πλαστικό.
Έκαιγε ο ήλιος, η ζέστη αφόρητη και είχαμε ξεχάσει να πάρουμε νερό μαζί μας.
Πως και πως κατεβήκαμε στις βρύσες . Ένα κοπάδι από διαψασμένα παιδάκια που απλώθηκαν στις ρεματιές και οι δάσκαλοι έτρεχαν πανικόβλητοι να μας μαζέψουν.
Μέχρι και τώρα όποτε πάω στο Κάστρο, ψάχνω να βρω το μέρος που φύτεψα τα δικά μου και ελπίζω κάποια από αυτά να έχουν επιζήσει.
Έχετε προσέξει τα δέντρα όπως βγαίνετε από τα Αλαμανέικα στον κάτω δρόμο για το Μαρμάρι?
Έχουν περάσει 10 χρόνια πάνω κάτω αν όχι ακριβώς, από τότε που το Λύκειο Καρύστου σε συναργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο- δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα- φύτεψαν τόσα πολλά δέντρα που ομόρφηναν τον τόπο και έχουμε τώρα μια τόσο όμορφη διαδρομή.
Χαρούμενες παρέες από γονείς και παιδιά, καθηγητές και κάτοικοι, όλοι μαζί υιοθέτησαν τα δέντρα και τα φρόντισαν μέχρι να μεγαλώσουν.

Ας μη περιμένουμε τα πάντα από μια Αρχή. Ας βρεθούμε πάλι στα Σχολεία, στους Συλλόγους, στις γειτονιές και στις παρέες και ας ομορφήνουμε τον τόπο μας όπου και όπως μπορούμε.
Δηλώνω εθελοντής για να δεντροφυτέψουμε την κάτω πλευρά του δρόμου όπως το βλέπετε στην φωτογραφία και να ομορφήνουμε την επέκταση της πόλης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου