Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Σημαντικές προτάσεις και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Αυγούστου 2020

Η πολυπόθητη κόκκινη γραμμή για τα αιολικά τραβήχτηκε χτες το βράδυ με την ομόφωνη και ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΔΣ  .
Πολλοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για το θέμα των αιολικών.
Ο κ.Ζέμπης πρότεινε να γίνει μια ημερίδα η διημερίδα όπου θα ξεκαθαρίσουμε τα αιτήματα μας σε σχέση με τα ανταποδοτικά και τους τρόπους που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να τα καταφέρουμε. Με μεγάλη συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών.

Στα ανταποδοτικά επέμεινε και ο κ.Ραβιόλος ενώ ο κ.Χατζηνικολής τόνισε ότι για να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα θα πρέπει να είναι ότι δεν δεχόμαστε ούτε άλλη μια. Το θέμα των ανταποδοτικών να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση.

Ο κ.Βόσσος, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να μπει ούτε μια πάρα πάνω.

Ο κ.Παρασκευάς αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργούν οι ΒΑΠΕ και ο κ.Ζαφείρης μας διάβασε την πολύ ενδιαφέρουσα  και αναλυτική τοποθέτηση του η οποία ήταν και εντελώς ξεκάθαρη ως προς τις κόκκινες γραμμές που έβαλε με την απόφαση του το Δ.Σ.

Η κ.Γάσπαρη επίσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να δεχθούμε ούτε άλλη μια και συμφώνησε με τον κ.Χατζηνικολή να είναι η απόφαση μόνο για αυτό το θέμα.

Ο κ.Ρουκλιώτης ονόμασε τις ΑΠΕ, θείο δώρο για την περιοχή μας και αναφέρθηκε στο αιολικό δυναμικό της περιοχής μας.

Παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς , κ.Χουντάσης ,ο οποίος απόρησε για τις αντιδράσεις και τις απόψεις των συμβούλων και ζήτησε να επικεντρωθεί το Σώμα στα ανταποδοτικά.

Τώρα για να υλοποιηθεί η απόφαση, είναι μονόδρομος η ένωση μας με τις οργανώσεις τους φορείς και τους δήμους για κοινή δράση.

Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας όχι μόνο έχει εξαντλήσει σύμφωνα με τον νόμο την φέρουσα ικανότητα της αλλά και έχει έρθει στην Βουλή τροπολογία για να τους επιτρέψουν να βάλουν ακόμα περισσότερες. Και για αυτό τις βάζουν.
Αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί οι νόμοι να μας στερούν το δικαίωμα της γνωμοδότησης αλλά κανείς ποτέ και πουθενά δεν στέρησε το δικαίωμα της αντίδρασης και της αντίστασης.
Στην περίπτωση μας οι νόμοι του δικαίου είναι με το μέρος μας μιας και έχουν καταπατηθεί πολλοί αν όχι όλοι.
Τώρα που η Δημοτική Αρχή δήλωσε καθαρά και ξεκάθαρα ότι δεν δέχονται ούτε άλλη μια, πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και κανείς δεν είναι τόσο ενημερωμένος και έτοιμος για κάτι τέτοιο όσο ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος  Νότιας Καρυστίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου