Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Ποια είναι η σχέση του Νέου Υφυπουργου Ανάπτυξης με τον Δήμο Καρύστου και ειδικότερα με το ΙδιοκτησιακόΠοια είναι η σχέση του Νέου Υφυπουργου Ανάπτυξης με τον Δήμο Καρύστου και ειδικότερα με το Ιδιοκτησιακό:

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης κ Νικόλαος Ταγαράς , βουλευτής Κορίνθου , είναι παλαιός γνώριμος του Δήμου Καρύστου
Ήταν υπουργός Περιβάλλοντος το 2014 όταν ,μετά από συντονισμένες προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής ,των τοπικών φορέων και των τότε βουλευτών κ.κ Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου , Σίμου Κεδίκογλου και
Δημητρίου Αναγνωστάκη , είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες ελέγχου της Βουλής και είχε εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή , τροπολογία ( με εμπεριστατωμένη αιτιολογική έκθεση ) με την οποία ο Δήμος Καρύστου ( και η υπόλοιπη Ευβοια ) θα εντασσόταν στην παρ 2 του αρθρου 62 του Δασικού Κώδικα , δηλαδή στις εξαιρέσεις των περιοχών που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου για τις μη αγροτικές εκτάσεις , κάτι το οποίο θα έλυνε το ιδιοκτησιακό , αφού οι εκτάσεις αυτές, δεν θα θεωρούνταν , πλέον , κατά τεκμήριο ,δημόσιες , αλλά θα ίσχυε ότι ισχύει μεταξύ ιδιωτών , δηλαδή κατά το κοινό αστικό δίκαιο .

Και ενώ αναμέναμε την τυπική , πλέον , ψήφιση της τροπολογίας στην Βουλή , διότι υπήρχε τότε η πλειοψηφία , ξαφνικά ο άνω υπουργός έλαβε τον λόγο και είπε ότι παρόλο που θεωρεί ορθή και δίκαιη την τροπολογία , είναι αναγκασμένος να την αποσύρει και ότι στο μέλλον θα εξηγήσει τους λόγους .


Ποια ισχυρά συμφέροντα παρενέβησαν και «έκοψαν» την προς ψήφιση τροπολογία ; Όσοι είχαν συμφέρον να εκμεταλλευτούν αυτές τις ιδιοκτησίες , αλλά ταυτοχρόνως εμείς οι ιδιοκτήτες να γίνομε ικέτες των ιδιοκτησιών μας . Και πράγματι έτσι έγινε .

Αυτά τα αναφέρω για να τα μάθουν όσοι έτυχε και δεν τα γνωρίζουν , να τα θυμηθούν όσοι τα ξέχασαν και να μην είναι τόσο πολύ υποχρεωμένοι και ευχαριστημένοι όσοι είναι .Και τέλος - και το κυριότερο- για να σέβονται τους ιδιοκτήτες , όσοι δεν τους σέβονται. 

Μήπως με τον άνω υπουργό, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, βρεθεί μια λύση, έστω και προσαρμοσμένη στην υφιστάμενη κατάσταση ; 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί .

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 25-8-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου