Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ :ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 16ης /9/2020 " Αποφασίσαμε την αποχή μας από υποβαθμισμένα δημοτικά συμβούλια"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ :ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 16ης /9/2020

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την από 10/8/2020 αίτηση μας , ζητήσαμε να εισαχθεί στο ΔΣ σαν θέμα η αναλυτική και επίσημη από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ παρουσίαση των κατ’ έτος καταβολών του 1,7% των εσόδων των ΑΠΕ και κατά το ποσοστό του 80% αυτών , που πρέπει να αποδίδεται στην αντίστοιχη τοπική κοινότητα για να πραγματοποιούνται στα όρια αυτής τα προβλεπόμενα έργα και την πραγματοποίηση των έργων αυτών, καθώς και τα διαθέσιμα υπόλοιπα . Στην ενέργεια αυτή προβήκαμε διότι το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί υπηρεσιακά δυο φορές και είχε αγνοηθεί.
Επίσης με την από 10/9/2020 αίτηση μας είχαμε ζητήσει να εκφράσομε την έντονη διαμαρτυρία μας για την στάση των εταιριών Α Π Ε στους ιδιοκτήτες των κτημάτων που κάνουν οιαδήποτε χρήση και να κατανοήσουν ότι όλα αυτά τα ακίνητα είναι ιδιωτικά και με αυτό το καθεστώς να συναλλάσσονται. , αλλάζοντας , άμεσα και άρδην , συμπεριφορά .

Δυστυχώς στην πρόσκληση που λάβαμε δεν έχει εισαχθεί κανένα από τα δυο θέματα .
Επειδή θεωρούμε ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δεν αποτελεί ένα όργανο που αποφαίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ επι των ΤΥΠΙΚΩΝ θεμάτων , αλλά αντιθέτως πρέπει – παράλληλα -να είναι και ένα όργανο συζήτησης όλων των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου και αποφάσεων επ αυτών .
Επειδή και στον παρελθόν δεν έχουν εισαχθεί αιτήματα μας, όπως η δημοσιότητα των χορηγιών των εταιριών Α Π Ε που και αυτές αποτελούν δημοτική περιουσία.
Αποφασίσαμε την αποχή μας από υποβαθμισμένα δημοτικά συμβούλια , που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά αποτελούν τυπικές διαδικασίες , έως ότου αποφασίσετε και την παράλληλη ουσιαστική λειτουργία αυτών.
Τέλος εκφράζομε την απορία μας για τους λόγους που το πρώτο θέμα για την ενημέρωση περί των ανταποδοτικών, αποτελεί επτασφράγγιστο απόρρητο μυστικό, το οποίο , όπως και να έχει, σύντομα θα έλθει στην δημοσιότητα, αλλά και για το δεύτερο θέμα , ποιο είναι το κώλυμα για να υπερασπιστούμε τους άνω συνδημότες μας -ιδιοκτήτες ,που παλεύουν, σε εντελώς ΑΝΙΣΟ αγώνα , μόνοι τους.
Απορίας άξιον και η αδράνεια των τοπικών συμβουλίων.

13 -9-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
Μόσχα Χατζηνικολή, Eleni Xatzh και 3 ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου