Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Το πρόγραμμα της εκδρομής "Φωτογραφίζοντας τον γύρο του Κάβο Ντόρου" στις 4 Οκτώβρη

 Αμυγδαλιά - kavodorosΠρώτα ο Θεός αναγνώστες και όσοι αποφασίσετε να πάρετε μέρος στην εκδρομή ας ενημερωθούμε για το πρόγραμμα.

Επίσης να έχουμε στον νου μας ότι λόγο ιού, το λεωφορείο δεν μπορεί να είναι γεμάτο, επομένως οι θέσεις είναι σχετικά  περιορισμένες.

Θα ξεκινήσουμε όπως είπαμε στις επτά παρά τέταρτο από το Μπούρτζι Καρύστου και θα έχουμε μαζί μας κάτι για φαγητό και νερό. Η εκδρομή κρατά κάποιες ώρες και θα επιστρέψουμε αργά το μεσημέρι, η αργότερα το απόγευμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα.

Βγαίνοντας από την Κάρυστο πάμε Κατσαρώνι- Μελισσώνας- Άγιος Δημήτριος.

Θα κάνουμε στάση στην πλατεία του χωριού για να δούμε λίγο το χωριό όποιος θέλει, η να πιούμε έναν καφέ, που είτε θα τον βρούμε εκεί είτε θα έχουμε μαζί μας.

Από ψηλά θα δούμε την παραλία του Αγίου Δημητρίου. Μετά πάμε Καλλιανούς -Αγαθό- Σώτειρα όπου θα σταματήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Παισίου . 

Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί με το χωριό Σχίζαλι και μετά θα κατέβουμε στην Αμυγδαλιά. Θα γυρίσουμε στην Ζαχαριά το Θύμι -Καψούρι- Κόμιτο- Αντιά και μετά πάμε Παραλία Ποτάμι όπου θα σταματήσουμε πάλι για ξεκούραση και φωτό.

Μετά θα γυρίσουμε στον δρόμο και θα πάμε στον Καταρράκτη στον Πλατανιστό και από εκεί η επόμενη στάση θα είναι πάλι το Μπούρτζι.

Εκτός δρόμου θα βγούμε για να πάμε στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, την Αμυγδαλιά και το Ποτάμι. Άλλα χωριά θα τα δούμε από κοντά και άλλα θα τα περάσουμε σε απόσταση, η θα τα δούμε στις απέναντι πλαγιές.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην πορεία. Πολλά σημεία μεγάλης ομορφιάς και αρχαιολογικού η άλλου ενδιαφέροντος αλλά δεν μπορούμε σε μια μέρα να τα δούμε όλα.

Είναι μια προσέγγιση για αρχάριους στον Καφηρέα η για όσους θα ήθελαν να ξαναπάνε χωρίς να κουραστούν οδηγώντας.

Ένας τόπος γεμάτος ιστορία, θρύλους και ζωή για χιλιάδες χρόνια μας υπόσχεται αν μη τι άλλο,εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Για θέσεις επικοινωνήστε με τον κ.Κώστα Μητροπέτρο 6932420304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...