Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020

5/9/2020 Λίγα από εδώ και λίγα από εκεί.

Ο Αύγουστος κρατά μια χαρά αν και είναι ήδη 5 Σεπτέμβρη και για σήμερα ανεβάζουμε λίγες φωτογραφίες από το άλμπουμ που ανέβασε στην σελίδα του το Dikelas dive center.
Θυμάμαι πριν 10 περίπου χρόνια, είχα κάνει μια σελίδα και ανέβαζα τις παραλίες της Καρύστου. Τότε δεν υπήρχαν ούτε τα κινητά, ούτε το φεις ήταν στα χέρια όλων μας. Αν και τα χρόνια δεν είναι πολλά, όλα έχουν αλλάξει και όλοι μας μπορούμε πια να αποτυπώσουμε τα τοπία που μας αρέσουν και όλοι να έχουν την ευκαιρία να δουν ορισμένα μέρη με άλλη ματιά.

Νομίζω ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα και η φωτογραφία που κάποτε ήταν πολύ ακριβή ενασχόληση για κάποιον ερασιτέχνη, τώρα έχει γίνει ένα ανέξοδο χόμπι που μπορεί να δώσει -και δίνει- μεγάλη χαρά σε πολύ κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ματιά, τον δικό του τρόπο να πιάνει με τον φακό του στιγμές και στιγμιότυπα και να κάνει τις δικές του φωτογραφίες μοναδικές.

Άλλο θέμα τώρα είναι οι ειδήσεις.

Αναγνώστες δεν σχολιάζουμε τίποτα για τίποτα από ότι συμβαίνει γιατί είναι πολύ τρομαχτικά όλα και έχω την εντύπωση ότι σε  πάρα πολλά θέματα η κοινή λογική έχει αυτοκτονήσει.

Διαβάζω και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και τρομάζω περισσότερο. Για αυτό λοιπόν ας λέμε πιο ευχάριστα πράγματα από εδώ, να κάνουμε παρέα και να έχουμε λίγα λεπτά peace of mind.


Η ζωή προχωρά και γάμοι γίνονται, και βαπτίσεις, και τα παιδιά μας πάνε στην μαμά Πατρίδα. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο και εμείς απλά πατάμε κλικ, και φυλακίζουμε για το δικό μας "πάντα"  τις όμορφες και ξεχωριστές μας στιγμές.

Λέμε ότι , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σήμερα και το αύριο θα φροντίσει τον εαυτό του μόνο του.

Και είναι σωστό μιας και η κάθε στιγμή που περνά αν την αξιοποιούμε με θετικό τρόπο δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει ένα θετικό άθροισμα. Χρειάζεται προσπάθεια και δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά δεν βλέπω να έχουμε να κάνουμε και τίποτα καλύτερο, έτσι δεν είναι?


Θα σας πω κάτι που μου έδωσε μεγάλη χαρά, όχι μια αλλά 3 φορές φέτος το καλοκαίρι.
Περπατώντας στην αγορά και στην παραλία άκουσα ανθρώπους να μιλούν στο κινητό και να λένε
"Πω ρε φίλε! Είμαι Κάρυστο με την οικογένεια! Δεν πάει ο νους σου τι ωραία που περνάμε! Ούτε εγώ το φανταζόμουν!"
Ο δεύτερος. "Έλα κλείνω τώρα, με περιμένουν! Έχω βρει εδώ στην παραλία ένα μεζεδοπωλείο, θα πάθεις πλάκα!'
Τρίτος. " Ναι ρε! Πρώτη φορά έρχομαι αλλά είναι φοβερά! Και καλές τιμές στο φαγητό!"
Είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι 3 άγνωστοι άνθρωποι δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι τα λόγια τους θα έφταναν μέχρι εδώ αλλά δεν είναι μεγάλη ικανοποίηση να μιλούν έτσι?
Μακάρι όλοι όσοι πέρασαν από εδώ φέτος το καλοκαίρι να έχουν τις ίδιες εντυπώσεις, αλλά όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι και μερικοί δεν ικανοποιούνται με τίποτα.


 
Καλό Σαββατόβραδο και Καλή Κυριακή αναγνώστες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...