Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Περιφέρεια τα ρέματα σε εμάς οι πλημμύρες .

 Διαβάζουμε και μαθαίνουμε για συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις εν όψη των βροχών και επί τη ευκαιρία γενικά του Χειμώνα.

Κείμενα με φωτογραφίες και καθησυχαστικές εκφράσεις.

 Όμως η αλήθεια απέχει πολύ από όλα αυτά και ότι και να λένε και ότι και να κάνουν, δεν είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να κάνουν το παραμικρό σε μια κατάσταση ανάγκης.

Δεν μπορούν να ξηλώσουν οικοδομές στις όχθες και στις κοίτες των ρεμάτων. Δεν μπορούν να ξηλώσουν δρόμους , μάντρες, τοίχους ούτε να αλλάξουν την ροή στους αγωγούς που έχουν μπει λάθος σε λάθος μέρος.

Το λυπηρό είναι ότι σε περιοχές που υπάρχουν έντονα σημάδια μετατροπής από αγροτικές σε ημιαστικές, δεν γίνεται η παραμικρή επέμβαση, η σχεδιασμός έστω, που θα εξυπηρετεί το νέο καθεστώς στην περιοχή.Για παράδειγμα εδώ στον κάμπο Καρύστου κάθε φορά πλημμυρίζει ο δρόμος μιας και τα ρεματάκια πέφτουν στον δρόμο χωρίς να μπορούν οι αμπολές να απορροφήσουν τον όγκο του νερού ενώ μάντρες εμποδίζουν των ροή στην κάτω πλευρά του δρόμου. Λογικά αφού είναι κατοικημένη περιοχή θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα απορροής όμβριων υδάτων που θα τα οδηγήσουν στα μεγαλύτερα ρέματα .

Από την άλλη, όλα αυτά τα νερά, και ειδικά δύο μεγάλων ρεμάτων καταλήγουν σε ένα κιούγκι που είναι παράλληλο στον δρόμο Καρύστου Μαρμαρίου. Όχι κάθετο, δηλ να περνά το νερό στην κάτω πλευρά αλλά στο πλάι. Απίστευτο αλλά αληθινό . Γιατί λοιπόν κάθε τρις και λίγο ρωτάμε το γιατί πλημμυρίζει ο δρόμος? Γιατί αφού το πρόβλημα είναι γνωστό, δεν αλλάζει τίποτα στον δρόμο? Τι να κάνουμε τις συσκέψεις και τις παρασυσκέψεις  αφού το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο?

Και εμείς εδώ στις Συκιές στον Κάμπο, πάλι δεν θα μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας μέχρι να πέσουν τα νερά από τον δρόμο να μην σκοτωθούμε.

Είναι λέει υπευθυνότητα της Περιφέρεια τα ρέματα αλλά τα φερτά υλικά που βρίσκονται στις όχθες για διάφορους λόγους ,ακόμα και υπ ευθύνης των υπευθύνων!!! ποιον να περιμένουμε να τα απομακρύνουν? 

Τέλος πάντων, τον πόνο μου λέω , τίποτα δεν αλλάζει αλλά θέλω να ελπίζω ότι κάποιος κάπου ίσως δει αυτήν την περιοχή με ενδιαφέρον και αγάπη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου