Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ήρθε ξανά η ώρα του σχολείου Καλυβίων να γεμίσει ζωή και τέχνη?

Το σχολείο στα Καλύβια είναι ένα ιστορικό κτήριο που ανήκει στον δήμο Καρύστου και μια πολιτιστική κληρονομιά που ανήκει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.

Όταν πήραν απόφαση να φύγουν από το ακατάλληλο κτήριο που στέγαζε για χρόνια το δεύτερο δημοτικό, υπήρχαν πολλές αντιρρήσεις από πολλούς να χρησιμοποιηθεί το σχολείο μέχρι να φτιαχτεί το νέο, λες και το να φτιαχτεί ένα κτήριο γίνεται με μαγικά και ταχυδακτυλουργίες.

Όταν τελικά όμως πήγαν όχι μόνο τους άρεσε, αλλά στενοχωρήθηκαν όταν έφυγαν, τουλάχιστον τα παιδιά.

Από τότε το σχολείο περιμένει να χρησιμοποιηθεί για να μην πέσει πάλι στην φθορά του χρόνου.

Έχουμε λοιπόν ένα έτοιμο κτήριο και μάλιστα ανακαινισμένο, με πολλούς χώρους εσωτερικά και ένα τεράστιο προαύλιο με εξέδρες που θα μπορούσε και χρησιμοποιηθεί για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις απολαμβάνοντας μια μοναδική θέα.

Οι ξεχωριστοί αυτοί χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν το βεστιάριο του θεατρικού, το γραφείο, τα σκηνικά, να υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για μικρούς και μεγάλους και να γίνει ένα εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού.

Με άλλα λόγια, ενημερωθήκαμε ότι το θεατρικό θα πάει σε νέο χώρο και δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από αυτόν που είναι δημοτική περιουσία και είναι παράλογο να παραχωρούμε την δημοτική περιουσία σε ιδιώτη και ο δήμος να πληρώνει νοίκι.

Με συγχωρείτε, αλλά είναι παράλογο.Έχουμε το θέμα της απόστασης αλλά αυτό δεν υπάρχει σαν πρόβλημα στην πραγματικότητα. Γιατί πολύ απλά θα το θεωρούσαμε σαν πρόβλημα αν όλοι έμεναν δίπλα στο οποιοδήποτε κτήριο πρόκειται να στεγαστεί. Έτσι και αλλιώς, με το αυτοκίνητο πάνε όλοι και εμείς στον κάμπο που πάνε τα παιδιά μας στο θεατρικό πιο κοντά μας πέφτει το σχολείο παρά η παραλία.

Το όνειρο μου είναι να χρησιμοποιούμε τα νεοκλασικά κτήρια μας, και να έχουμε όραμα για το μέλλον φροντίζοντας το παρόν.

Με αυτό θέλω να πω, ότι υπάρχει μεγάλο οικόπεδο του δήμου που θα μπορούσε να είχε κτιστεί εκεί το σχολείο . Ας έχουμε όραμα και όνειρα για μια μοντέρνα καλλιτεχνική στέγη με όλα τα απαιτούμενα μέσα και χώρους και όλη την τεχνολογία για να υπηρετείται η τέχνη. Ας είναι το επόμενο μεγάλο σχέδιο μας μετά την μονάδα νεφρού που επιτέλους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν τα κονδύλια για την υλοποίηση της κατασκευής της.

Θα τολμούσα να σκεφτώ ότι με την οικονομία από τα νοίκια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε την σκηνή στο Γιοκάλειο και να πάρουμε επιτέλους σωστό φωτισμό.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή η σωστή απόφαση να μην ξανά χρησιμοποιήσουν τον ακατάλληλο χώρο που έχουν μέχρι και σήμερα, να γίνει η αφορμή για κάτι νέο και ωραίο.

Από την μια φωτογραφία μέχρι την άλλη, πέρασαν λίγα χρόνια, ας ονειρευτούμε λοιπόν για κάτι μεγάλο για άλλη μια φορά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου