Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη του βουλευτή Σπύρου Πνευματικού στην Κάρυστο με σημαντικές ειδήσεις.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η χθεσινή περιοδεία μου στην Κάρυστο ξεκίνησε από τα Νέα Στύρα, όπου με υποδέχτηκαν κάτοικοι της περιοχής και συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν.
Στη συνέχεια, πήγα στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου παρέδωσα στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Μίχα 1.500 μάσκες προστασίας για χρήση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες. Ο κ. Μίχας με ευχαρίστησε για τη δωρεά καθώς και για την καθοριστική συμβολή μου στην πρόσφατη τοποθέτηση ιατρού ακτινολόγου στο νοσοκομείο, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του αξονικού τομογράφου.
Αφού επισκέφθηκα τους χώρους του νοσοκομείου, συμμετείχα σε ευρεία συζήτηση με τον Διοικητή, γιατρούς και νοσηλευτές για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, θέματα τα οποία δεσμεύτηκα να θέσω προς το Υπουργείο Υγείας, καθώς και για τη διαχείριση του κορωνοϊού, όπου τους μετέφερα και την εμπειρία μου ως Καθηγητής Ιατρικής. Συζητήσαμε, ακόμα, για το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο και ενημέρωσα τον Διοικητή για τις ενέργειες που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα για την πρόοδο του θέματος και τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Ακολούθως, επισκέφθηκα το Δημαρχείο Καρύστου, όπου με υποδέχτηκε στην είσοδο ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ραβιόλος. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, τοπικών προέδρων και δημοτικών συμβούλων, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πολίτες του Δήμου Καρύστου, ιδίως οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Όπως είχα τονίσει και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, δεσμεύτηκα να μεριμνήσω για την υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος. Ο κ. Δήμαρχος με ευχαρίστησε κι εκείνος για την άμεση προώθηση και υλοποίηση του αιτήματος για την κάλυψη της θέσης ιατρού ακτινολόγου στο νοσοκομείο, η οποία παρέμενε κενή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αργότερα, επισκέφθηκα τον βυζαντινό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Καλύβια Καρύστου, όπου ενημερώθηκα από τον ιερέα του ναού για την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης που γίνονται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Δεσμεύτηκα να θέσω το θέμα της αύξησης των σχετικών κονδυλίων στην Υπουργό Πολιτισμού, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση του σημαντικού αυτού μνημείου.
Ολοκλήρωσα την περιοδεία μου με επίσκεψη στο Μαρμάρι, όπου συζήτησα με φίλους και πολίτες τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...