Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική επίσκεψη με τον υπουργό Υγείαςκ.Κοντοζαμάνη για την μονάδα νεφρού!!

 

Οι διδικασίες προχωρούν γρήγορα και όλα μοιάζουν επιτέλους να μπαίνουν στην θέση τους!! Μεγάλες στιγμές πραγματικά που δίνουν ελπίδα σε τόσο και τόσο κόσμο!

Ο κ.Βόσσος μας ενημερώνει για την επίσκεψη και σε δελτίο τύπου ο κ.Κεδίκογλου όπως και ο κ.Πνευματικός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ.
Από τη σημερινή μου συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη με θέμα την πορεία δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρύστου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Τάσος Μίχας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου κ. Άλκης Βόσσος.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν είναι ένα έργο που απλά πρέπει να γίνει. Είναι ένα έργο ζωής για την Κάρυστο και τις γύρω περιοχές. Χωρίς αυτό οι νεφροπαθείς συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται πολύ και η ζωή τους κινδυνεύει. Τόσο ως Βουλευτής όσο και ως Καθηγητής Ιατρικής έχω δεσμευτεί και ενεργήσει σε συστηματική βάση για να επιτευχθεί αυτός ο σημαντικός σκοπός.
Μετά την ευχάριστη εξέλιξη της εξασφάλισης από τον δήμο χρηματοδότησης για την κτιριακή υποδομή, όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψη μου στην Κάρυστο την Παρασκευή, σπεύσαμε στην πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής με τον αρμόδιο Υφυπουργό ώστε να εξασφαλίσουμε τη δέσμευσή του για την υλοποίηση του έργου με διαδικασία fast track εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου, μιας διαδικασίας που για να το πούμε απλά θα λύσει άμεσα πολλά γραφειοκρατικά κωλύματα που πάντα προκύπτουν σε τέτοια μεγάλα έργα. Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και τον κ Κοντοζαμάνη για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση τους σε όλη αυτήν την εντατική μας προσπάθεια και κυρίως γιατί πλέον δεν θα μιλάμε με ευχολόγια αλλά με απτά στοιχεία, πρόγραμμα και έργα. Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και παράδοσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο.
Θέλω να σταθώ όμως και στην εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής που έχει προτεραιότητα αυτήν την ώρα και στην οποία και θα στρέψουμε πλέον το βάρος της προσπάθειας μας.
Θέσαμε επιπλέον στον κ. Υφυπουργό και το θέμα της επαναπροκήρυξης της θέσης Διευθυντή Νεφρολογίας που κηρύχθηκε άγονη, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Μονάδας και ζητήσαμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με προσωπικό, επικουρικό και μόνιμο καθώς και την επίσπευση της ολοκλήρωσης των διορισμών γιατρών.
Ευχαρίστησα και πάλι τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση της ιεραρχίας και τον διορισμό ιατρού ακτινολόγου στο νοσοκομείο και ζήτησα την επίσπευση του διορισμού γυναικολόγου, παθολόγου, γενικού ιατρού και μικροβιολόγου.
Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο. Ένα τέτοιο έργο που αφορά τη ζωή των συμπολιτών μας δεν μπορεί ούτε να καθυστερεί, ούτε να κολλάει αλλά ούτε και να γίνεται αφορμή για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο κόσμος υποφέρει και πολλοί συνάνθρωποί μας δεν τα καταφέρνουν και χάνουν άδικα την δύσκολη μάχη που δίνουν.
Επειδή το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες και γραφειοκρατικά κωλύματα σε διάφορα στάδια, δουλειά μας είναι να σταθούμε δίπλα στον δήμο και τους πολίτες της Καρύστου για να βοηθήσουμε ώστε αυτές οι δυσκολίες να ξεπερνιούνται άμεσα και το έργο να ολοκληρωθεί τελικά με επιτυχία.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Θα κάνουμε τα πάντα για τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου

Συνεχίζοντας τον αγώνα που ξεκίνησε ο Σίμος Κεδίκογλου εδώ και χρόνια μαζί με τους ανθρώπους της Καρύστου για τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου, Λευτέρη Ραβιόλου, συμφώνησαν με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη να έχουν σύσκεψη την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020 στο Υπουργείο Υγείας.
Στη σύσκεψη έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιος Μίχας.
Ο βουλευτής εν όψει της συνάντησης δήλωσε:
“Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το στόχο μας”  Notios evoikos

Ο χρήστης 
Alkiviadis Vossos
 
ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο απο τη σπουδαία σημερινή συνάντηση του Βουλευτή μας Σπυρου Πνευματικου με τον υπουργό Υγείας Κο Κονταζαμανη.
Συνοδευόμενος απ´ τον Δήμαρχο Καρυστου Κο Ραβιόλο ,τον πρόεδρο Δ.Σ Κο Βόσσο και τον Διοικητή του νοσοκομείου Κο Μιχα ,συζήτησε μαζί του για την άμεση πραγμάτωση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γ Ν Νοσοκομείου Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...