Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Έρχεται ο ακτινολόγος μετά βαίων και κλάδων.

Καλημέρα αναγνώστες! Πως ξυπνήσαμε σήμερα? Καλά? Μπράβο καλέ, πάντα καλά.
Που λέτε παιδιά, έχω αυτό το μαμούνι που με ενοχλεί όταν βλέπω κάτι παράξενο και δεν μπορώ να το βουλώσω. Πρέπει να παραδεχθείτε ότι έχω δείξει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και ομολογώ ότι και εγώ ακόμα, είμαι πολύ ευχαριστημένη που κάνω τέτοια νηστεία από διάφορα σχόλια.
Διάβασα λοιπόν ότι ευτυχώς που επενέβη ένας βουλευτής για να έρθει ο ακτινολόγος για να δουλέψει τέλος πάντων ο έρμος ο αξονικός τομογράφος.
Αν ήταν βρε παιδιά να λέει ο βουλευτής και να διορίζονται οι γιατροί, όλη η Ελλάδα θα ήταν ευχαριστημένη, εκτός και αν ο βουλευτής Εύβοιας αγαπάει εμάς και μας κάνει χάρη ενώ πάλι στην Κύμη είναι στα κάγκελα που φεύγουν γιατροί και κάνουν κινητοποιήσεις. Αγαπάνε εμάς και όχι την Κύμη... ? Ελάτε τώρα, ας σοβαρευτούμε λίγο. Υπάρχουν διαδικασίες , προκήρυξη θέσεων κλπ. Τώρα αν είπε και μια κουβέντα για μειωθεί ο χρόνος αναμονής, η έκανε παρέμβαση για να δοθεί προτεραιότητα είναι πολύ καλό βέβαια,αλλά δεν ήρθε ο ακτινολόγος επειδή μας λυπήθηκε κάποιος και μας έκανε την χάρη.
Έτσι μιλάνε οι πολιτικοί, δυστυχώς ακόμα. Και ακόμα πιο δυστυχώς πολλοί τα καταπίνουν αμάσητα επομένως, καλά κάνουν και φροντίζουν το δημόσιο προφίλ τους και τους πρώην και μελλοντικούς τους ψηφοφόρους.
Με το καλό λοιπόν να έρθει και επιτέλους ας βρεθεί η λύση με την κτηριακή μελέτη της μονάδας νεφρού που είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο σε οποιαδήποτε κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση της μονάδας. Με τόσους μηχανικούς που έχουμε, ένα κομμάτι ο καθένας να έκανε , θα την είχαν τελειώσει. Το ότι είμαστε μια μικρή πόλη είναι λάθος να το σκεφτόμαστε γιατί εδώ έχουν μονάδα οι Μολάοι με λιγότερο πληθυσμό.
Μας λένε στις ανακοινώσεις τους ότι προσπαθούν να το εντάξουν αλλά δεν πρόκειται να ενταχθεί πουθενά ποτέ χωρίς να υπάρχει αυτή η μελέτη πρώτα. Δεν δίνει κανένα ίδρυμα τα λεφτά του έτσι στον αέρα και στο περίπου. Περιμέναμε μια ανακοίνωση για αυτό το θέμα αλλά ακόμα δεν έχουμε μάθει τίποτα.
Διαβάζουμε την ανάρτηση από τον Απρίλη για τον Τομογράφο και το άρθρο για το Νοσοκομείο της Κύμης και για την μονάδα στους Μολάους.

30/4/2020
Πότε θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος?
Στις 27 Ιουνίου 2019 έγιναν τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου.
Όλοι μας περιμέναμε ότι θα άρχιζε την λειτουργία του άμεσα όμως έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ακόμα η πόρτα του αξονικού τομογράφου παραμένει κλειστή.
Σε κάθε περίοδο που φαντάζει σκοτεινή και αβέβαιη, το στήριγμα της υγείας είναι κάτι πάρα πάνω από αναγκαίο.

Που βρίσκεται λοιπόν η διαδικασία όσο αφορά τον αξονικό τομογράφο?

Βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα, δηλ βρίσκεται σε διαδικασία η προκήρυξη της θέσης του δεύτερου ακτινολόγου. Μόλις έρθει, θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία μιας και το υπόλοιπο προσωπικό που χρειάζεται, είναι ήδη έτοιμο.
Λίγο υπομονή λοιπόν και οι πρώτοι ασθενείς δεν θα αργήσουν να περάσουν την πόρτα του.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε ότι ήταν καθόλου απλή η τοποθέτηση τους στο νοσοκομείο μας.
Όχι μόνο ήταν δύσκολο να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του, αλλά και να διαμορφωθεί η κτηριακή υποδομή μέσα στο νοσοκομείο.
Ήταν ένας αγώνας που ο διοικητής μας κ.Μίχας, τον έφερε εις πέρας.

Όταν έρθει ο νέος ακτινολόγος, θα το μάθετε αμέσως, μην ανησυχείτε.Κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Κύμης με απούσα την Δημοτική Αρχή

Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Κύμης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης με αίτημα να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, μετά τις αποσπάσεις γιατρών σε άλλες δομές υγείας. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο νοσοκομείο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι πολίτες αλλά και αρκετοί σύλλογοι και φορείς. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία των τοπικών Δημοτικών Αρχόντων, καθώς δεν ήταν παρόντες ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο τοπικός Αντιδήμαρχος.
Στην εκδήλωση μίλησαν, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, εκπρόσωποι φορέων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της ομιλίας του:

«Συγχαρητήρια στο Σωματείο που βγήκε μπροστά, τη στιγμή που δυστυχώς, κάποιοι που έχουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή έχουν επιλέξει χρόνια τώρα να κρύβονται.
Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μια απάντηση σε μια απαισιόδοξη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
Το γεγονός είναι ένα και αδιαμφισβήτητο.
Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κύμης, τα χειρουργεία, δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης των απαραίτητων υλικών.
Η καρδιολογική λειτουργεί με έναν καρδιολόγο αφού απομακρύνθηκαν οι δύο επικουρικοί.
Οι γιατροί που καλύπτουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου Κύμης και τα περιφερειακά ιατρεία μετακινούνται για να καλύψουν τις ανάγκες της Σκύρου.Το νοσοκομείο Κύμης με την τόσο αξιόλογη συνεισφορά στην προστασία της Υγείας και της ζωής των κατοίκων, βιώνει την απαξίωση.
Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, που θα έπρεπε οι υπηρεσίες Υγείας να ενισχύονται αντί να υποβαθμίζονται.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα
Την ανάκληση της μετακίνησης των ιατρών
Την κάλυψη των κενών με προσλήψεις προσωπικού
Τη μονιμοποίηση όλων αυτών που εργάζονται με συμβάσεις εργασίας στο νοσοκομείο Κύμης
Η διαμαρτυρία μας στόχο έχει, όχι απλά την μη υποβάθμιση αλλά την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης».

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου 2006 από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο Δημήτριο.
Διαθέτει εφτά (7) θέσεις αιμοκάθαρσης εκ των οποίων η μία (1) βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο για κάλυψη ασθενών φορέων ηπατίτιδας.
Επιστημονικά υπεύθυνος του τμήματος είναι ο ιατρός νεφρολόγος, Επιμελητής Α’, κ. Πρέσβελος Δημήτριος. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 στο τμήμα υπηρετεί και η ιατρός νεφρολόγος κ. Μενεμτσιάδη Γαλήνη σε θέση Επιμελήτριας Α’.
Το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο τμήμα ανέρχεται στα έξι (6) άτομα εκ των οποίων υπεύθυνη του τμήματος είναι η κ. Αρώνη Αδαμαντία, νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD(c).
Οι μόνιμοι ασθενείς της μονάδας είναι τριάντα τρείς (33), ενώ εξυπηρετούνται όλα τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν αιμοκάθαρσης και νοσηλεύονται στις κλινικές του Νοσοκομείου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται καθώς υπάρχουν αιτήσεις φιλοξενίας αιμοκαθαιρόμενων που επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή είτε λόγω διακοπών είτε επειδή αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. Ιατρών: 2732022310-2732360187-2732360104
Τηλ. ΜΤΝ: 2732360195
Ο Δήμος Μολάων ήταν δήμος του νομού Λακωνίας που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Μονεμβασιάς. Βρισκόταν στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού, στα βόρεια της ανατολικής χερσονήσου του νομού. Ο δήμος αποτελούταν από 6 δημοτικά διαμερίσματα, καταλάμβανε έκταση 193,2Km2 και είχε συνολικό πληθυσμό 5.597 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ήταν οι Μολάοι.

Διαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δήμος περιλάμβανε τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Δ.δ. Μολάων -- οι Μολάοι [ 3.021 ]
Δ.δ. Ελαίας -- η Ελιά [ 480 ]
Δ.δ. Κουπιών -- τα Κουπιά [ 121 ]
Δ.δ. Μεταμορφώσεως -- η Μεταμόρφωση [ 555 ]
Δ.δ. Πακίων -- τα Πάκια [ 384 ]
Δ.δ. Συκέας -- η Συκιά [ 1.036 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...