Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Απορίες από εδώ και εκεί- χωρίς απάντηση και λογική.

Καλημέρα αναγνώστες , φίλες φίλοι γνωστοί και άγνωστοι.

Αυτό το καλοκαίρι ήρθαν έτσι τα πράγματα που πήγα σε αρκετά μέρη στο μισό νησί μας, δηλ την Νότια Εύβοια, και ανάμεσα σε όσα σας έχω ήδη γράψει δημιουργήθηκαν και μερικές ερωτήσεις που απάντηση δεν βρίσκω.

Για παράδειγμα, γιατί σε όλα τα χωριά με λίγους κατοίκους υπάρχουν πολλές εκκλησίες και έχουν γίνει και καινούργιες σχετικά παρά του ότι ο πληθυσμός μειωνόταν ενώ στην Κάρυστο είμαστε με μόνο μια?

Γιατί δεν έχουμε μέσα στην Κάρυστο και μια δεύτερη τουλάχιστον ανάλογα του πληθυσμού μας?

Τι απέγινε η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για μια δεύτερη εκκλησία?


Ερώτηση δεύτερη λοιπόν. Γιατί στον κάμπο με έχει φάει η έννοια για το καλώδιο υψηλής ενώ στον δρόμο για το Πόθι είναι πολύ ωραία και βαθιά θαμμένο μέσα στην γη και την ωραιότατη σηματοδότηση?

Σχεδόν την ζήλεψα να σας πω την αλήθεια.

 

Απορία τρίτη και πιο λυπητερή ..Γιατί οι Γύφτοι δεν έχουν έρθει να πάρουν τα παλιοσίδερα στο παρατημένο αιολικό  όπως μας έλεγαν τόσα χρόνια για το ποιος θα απομακρύνει τα αιολικά όταν παλιώσουν? Ιστοί χωρίς τα πτερύγια που τα πήρε ο αέρας, ακίνητα όρθια σκουπίδια που πρέπει να απομακρυνθούν. Από κάτω η πλαγιά που σχηματίζει έναν όρμο με την παραλία Κάλαμος, είναι η επένδυση των Αράβων που εδώ και χρόνια περιμένουμε να αρχίσει.

Και ερωτώ. Οι Άραβες περιμένουν τους Γύφτους η, οι Γύφτοι τους Άραβες, η εμείς και τους δυο μαζί?
 

Απορία τέταρτη. Γιατί δεν διοργανώνουν τα σχολεία με την συνεργασία του δήμου εκδρομές να γνωρίσουν τα παιδιά το νησί τους παρά πάμε 50 plus να δούμε που μένουμε?

Τα τελευταία απογεύματα ένα ολόκληρο κοπάδι κάνει την βόλτα του από την δυτική παραλία και ο κόσμος χαιδεύει τα προβατάκια που του μυρίζουν τα ρούχα..Βουκολικό το θέαμα αλλά θα γίνει το πρόβατο ο νέος σκύλος?

Καλημέρα αναγνώστες! Καλό μήνα , καλό κουράγιο και μη φοβάστε τις ερωτήσεις. Η πρόκληση κρύβεται πάντα στις απαντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...