Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Το κοινωνικό κράτος σε πλήρη αναποτελεσματικότητα για μια γιαγιά στην Χαλκίδα..

Εδώ και περίπου 2 μήνες, ξεκίνησα να μαθαίνω από την εκπομπή Τελεία και Άκου του Σορόπουλου- Τσακάλη για μια γιαγιά η οποία έχει άνοια και κοιμάται στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Μετά από έρευνες ανθρώπων που προσπαθούν να την βγάλουν από τον δρόμο και είχαν μιλήσει στην εκπομπή, η καημένη έχει σύνταξη για να ζήσει αλλά επειδή η κατάσταση της δεν της επιτρέπει ούτε να κανονίσει στην εφορία οφειλές, η να μπορεί να ζήσει μόνη της, ζει από την βοήθεια του κόσμου.

Το περίεργο είναι ότι με τόσες κινητοποιήσεις, με τόσους ανθρώπους να προσπαθούν να βοηθήσουν με τόσες υπηρεσίες να έχουν γνώση πια για μια ψυχούλα που ζει σαν αδέσποτο σκυλί, δεν βρέθηκε μια γωνιά σε ένα άσυλο? Σε ένα ψυχιατρείο?  Τίποτα?

Σου έρχεται να κλαις και όχι μόνο για την γιαγιά, γιατί πες, ότι δεν έχει συναίσθηση και δεν την πειράζει. Για μας να κλαις που δεν μπορεί το κράτος με τις τόσες υπηρεσίες να βάλει σε μια δομή έναν αβοήθητο άνθρωπο από σεβασμό στην ζωή που πρέπει να έχουν όλοι όσοι θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι άνθρωποι.

Μιλάμε για συνεχείς ενημερώσεις και κινητοποιήσεις για να καταλήξει πάλι στα ίδια και εδώ που τα λέμε, και οι ένοικοι της κάθε πολυκατοικίας όσο καλοί άνθρωποι και να είναι, έχουν δίκιο που αγανακτούν μιας και τους μαυρίζει η ψυχή κάθε μέρα και νιώθουν αβοήθητοι σε κάτι που τους έχει επιβληθεί με το ζόρι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι.  Να το χαιρόμαστε λοιπόν το κράτος μας  και να μην ξεχνάμε ότι το κράτος είμαστε εμείς. Συν όσα ανεχόμαστε συν όσα επιτρέπουμε συν όσα δεν αντιδρούμε συν όσα δεν ντρεπόμαστε να γίνονται στο όνομα μας.Αυτά.


 https://www.evialead.gr/?p=69256&fbclid=IwAR09QUcvetmpPK6_NhsI35xtfCYYBqY8fvaRGKBPQt6THtl9RM_vZ7MTG6k

Χαμένη πήγε ολόκληρη η κινητοποίηση που έγινε προκειμένου η άτυχη ηλικιωμένη να βρει περίθαλψη και στέγη. Η γυναίκα έμεινε εχθές, Δευτέρα το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα για προστατευτική φύλαξη, ενώ μετά από καταθέσεις της Σταυρούλα Γιοβανάκη και της Μαρίας Δαδούδη, προκλήθηκε η εξέτασή της από ψυχιάτρους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Δεν διαπιστώθηκε να έχει ανάγκη νοσηλείας, οπότε επέστρεψε στο «σπίτι της’, δηλαδή στο δρόμο, προκειμένου να …πεθάνει με την ησυχία της.

----------------------------------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε στο Netflix. " Black Earth Rising"

Ένα αστυνομικό-πολιτικό και κοινωνικό δράμα που μιλά για την γενοκτονία στην Ρουάντα, μόλις το 1994. Όταν δηλ εμείς εδώ δεν πιστεύαμε ποτέ ό...