Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοτικά κτήρια προς αξιοποίηση στην Κάρυστο. Μερικές ιδέες για την χρήση τους.

 

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το παλιό νεοκλασικό που έχει αγοραστεί από την δήμο μέσω του πράσινου ταμείου εδώ και χρόνια και δεν υπάρχουν χρήματα για να επισκευαστεί όσο υπάρχει κάτι που μπορεί να επισκευαστεί.

Θυμήθηκα την κ.Τατούλη https://www.kalimera-arkadia.gr/ellada/item/114074-diefthynousa-symvoulos-se-diadimotiko-anaptyksiako-organismo-i-eyi-tatoyli-antiproedros-o-salakos-apo-to- leonidio.html

τον Εύδημο και τα κονδύλια που ψάχνει για την αναβάθμιση κλπ του δήμου μας με διάφορους τρόπους. Υπάρχει άραγε κάποιο ΕΣΠΑ που μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανακαίνηση, η την αναστύλωση θα λέγαμα πιο σωστά? Ας πούμε ότι υπάρχει και το κτήριο φτιάχνεται. Εκεί πρέπει να δημιουργηθεί ΚΑΠΗ.

Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί το Αλιβέρι για παράδειγμα, έχει ΚΑΠΗ και εμείς δεν έχουμε. Τόσοι ηλικιωμένοι, τόσοι συνταξιούχοι και συνταξιούχες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την λειτουργία ΚΑΠΗ . Για να σας πω την αλήθεια, πριν τις εκλογές ένας εργαζόμενος στον δήμο μου είχε πει ότι είχαν τελειώσει τα τυπικά με τον κανονισμό και ότι τώρα πια θα μπορούσε να γίνει , αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κάτι. Ελπίζουμε σύντομα και πριν ανακατασκευαστεί το κτήριο.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF_%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE%CF%82_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD

Επίσης, στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα μικρό μουσείο παραδοσιακής τέχνης και ζωής. Είναι κάτι που δεν υπάρχει στην πόλη μας και πολύ κακώς καθόμαστε και παρακαλάμε τον εν λόγω κύριο το γιατί δεν ανοίγει το Καρυστινό Σπίτι. Αφού το Συμβούλιο του Ιδρύματος δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς, ΚΑΚΩΣ-ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ, θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο κάπου αλλού. Κρίμα θα μου πεις..πράγματι μεγάλο κρίμα γιατί με λεφτά του δήμου επί Παπαχατζή έγιναν οι εργασίες και τελειώσε το σπίτι.. Επομένως όλοι μας το έχουμε πληρώσει για το έχουμε και στην τελική δεν το έχει κανείς αφού παραμένει κλειστό και σκότεινο.

Τέλος πάντων δεν θα συγχιστούμε άλλο με αυτό, πάμε πάρα κάτω.

Πάρα κάτω όπως αναλύσαμε στην προγούμενη ανάρτηση το σχολείο στα Καλύβια πρέπει να γίνει η νέα στέγη του Θεατρικού και να υπάρχει επιτέλους σωστά το βεστιάριο και ξεχωριστές αίθουσες για μικρούς και μεγάλους και όλα τα άλλα τα ωραία που είπαμε στην ανάρτηση. Ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να πάει με δικό του μέσο, μπορεί να συνενοείται με κάποιον άλλον, και τον πρώτο καιρό θα μπορούσε ο δήμος να ναυλώσει ταξί μέχρι να συντονιστούν όλοι με την μεταφορά. Σίγουρα πιο φθηνά θα έρθει από το νοίκι  και όλη την μετατροπή που χρειάζεται να γίνει σε κάποιο άλλο κτήριο.

Θα σκέφτεστε γιατί έβαλα το δημαρχείο. Όπως ξέρετε πολλές υπηρεσίες έφυγαν από το δημαρχείο και πήγαν στο πρώην κτήριο ΙΚΑ . Μας μένουν λοιπόν άδειες αίθουσες και μια πολύ μεγάλη που θα μπορούσε άνετα να επιστρέψει στον δήμο η Βοήθεια στο Σπίτι που τώρα είναι συστεγασμένο με τον Χορευτικό του δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Είναι πολλά μαζεμένα στο Χορευτικό και καλό θα ήταν να αραιώσουν για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Να υπάρχει χώρος σωστός φύλαξης των στολών και οι στολές θα πρέπει σε μεγάλο μέρος να αντικατασταθούν γιατί έχουν λιώσει. 

Για να έχουμε λοιπόν, τάξη ασφάλεια και άνεση, ας το πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε μερικά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...