Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δυο προτάσεις για να δείτε στο Netflix


Δεν μπορεί αναγνώστες, δεν μπορεί..κάποιος μας κάνει κακόγουστες φάρσες.

Είναι δυνατόν να έχουν πέσει όλα μαζεμένα και να γίνονται και όλο χειρότερα?

Εδώ και μέρες μας έλεγαν για τον Ιανό, αλλά αυτό που έμεινε πίσω του είναι απίστευτο. Για άλλη μια φορά είναι απίστευτες οι εικόνες που βλέπουμε και δεν μπορούμε να βάλουμε στο μυαλό μας το πόσο ακαριαία οι δυνάμεις τις φύσης εξαφανίζουν και καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους.

Όλη μέρα ακούμε ανθρώπους που ζητούν βοήθεια και σκέφτομαι ότι αν τελικά δεν είχε αλλάξει πορεία τι θα λέγαμε σήμερα εμείς εδώ.Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτυπούν με πρωτόγνωρες δυνάμεις και οι αστοχίες και οι ελλείψεις μας, μεγιστοποιούν τα προβλήματα.

Για σήμερα την γλυτώσαμε αλλά η τύχη πάντα τελειώνει και ο κύκλος πάντα κλείνει. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί είχε γίνει μια καταιγίδα και όλος ο κάμπος, μα όλος ο κάμπος, ήταν μια τεράστια λίμνη.

Στην Ρηγιά δεν ξεχώριζες την θάλασσα από τον βάλτο και τότε σαν παιδιά, αισθανόμασταν πολύ γενναία που καταφέραμε και πήγαμε κακήν κακώς κοντά για τα το δούμε.

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια αλλά να που πλησιάζει η ώρα να επαναληφθεί.

Κατά τα άλλα, σκέφτομαι το τι μπορεί να διαβάσετε και να το βρείτε πραγματικά ενδιαφέρον.. Νομίζω ότι έχουμε όλοι μπλοκάρει και εκτός από τα απαραίτητα και τα βασικά, δεν έχουμε και πολύ άδειο χώρο στο μυαλό μας για οτιδήποτε άλλο.

Όμως, όποιος έχει Netflix  πρέπει να δει το SOCIAL DILEMMA https://www.youtube.com/watch?v=uaaC57tcci0

Είναι ένα  δραματοποιημένο  ντοκυματέρ για την επιρροή και την λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και αναλύσεις από τους ίδιους που τα έχουν δημιουργήσει.Σας το συνιστώ να το δείτε μαζί με τα παιδιά σας και να κάνετε ότι μπορείτε να πάρετε από τα χέρια των παιδιών μέχρι το Λύκειο τουλάχιστον, το κινητό.Όπως λέει και στο ντοκυμαντέρ, όλα αυτά τα μέσα δεν έχουν σχεδιαστεί να προστατεύουν τα παιδιά και τον ψυχικό τους κόσμο αλλά απλά να γυρίζουν στην οθόνη ξανά και ξανά με τρομερές για την ανάπτυξη τους επιπτώσεις. 

Επίσης αναλύουν το πως δουλεύουν τα fake news, η χρησιμοποίηση τους για χειραγώγηση του πλήθους με σκοπό την ανατροπή καθεστώτος, την επιρροή ομάδων ακόμα και το πως ο ISIS χρησιμοποίησε τα μέσα για προπαγάνδα και στρατολόγηση. Όλες οι δημοκρατίες του κόσμου είναι ευάλωτες και το μόνο όπλο μας είναι να τα χρησιμοποιούμε σαν εργαλεία και τίποτα άλλο. Κάτι που μας βάζει σε σκέψεις είναι ότι αποκαλούμε ΧΡΗΣΤΕΣ, μόνο τους χρήστες των μέσων και των ναρκωτικών. 

Επίσης, πάλι στο Netflix, μη χάσετε το καταπληκτικό έργο, FREEDOM WRITERS

https://youtu.be/jkyhf4G0YMs. Μπορείτε να το δείτε και εδώ. Ο αγώνας μιας δασκάλας σε μια τάξη εφήβων  με μαθητές από άστεγους μέχρι απόφοιτους αναμορφωτηρίου και φυλακής. Ένα αντιρατσιστικό έργο σε μια κοινωνία που  οι φυλετικές διαφορές έχουν λειανθεί μόνο στην επιφάνεια . Μια πραγματική ιστορία που ενέπνευσε όλη την Αμερική, και που πιστεύω ότι  θα σας συγκινήσει πάρα πολύ και όσοι είστε δάσκαλοι και δασκάλες, ακόμα περισσότερο.

Ελπίζω να τα δείτε και να συμφωνήσετε ότι αξίζει τον κόπο.

Καλή βδομάδα λοιπόν και ας ελπίσουμε ότι θα κυλήσει ήρεμα και χωρίς άσχημες εκπλήξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...