Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο βασιλιάς είναι γυμνός αλλά φοράει pampers

 Περί καταλήψεων το ανάγνωσμα μιας και είναι ένα από τα θέματα των ημερών και ένα μετά το άλλο τα σχολεία κλείνουν.Τα σχολεία κλείνουν γιατί υπάρχουν αιτήματα όπως το αραίωμα στις τάξεις, η καθαριότητα και η πρόσληψη καθηγητών. Όλα αυτά σωστά και τα έχουμε πει πολλές φορές.

Αλλά, για σκεφτείτε ότι όταν μιλάμε για τα Γυμνάσια τα παιδιά είναι πολύ μικρά και όταν κάτι πάει στραβά, στην φυλακή τραβούν τον πατέρα όπως σήμερα με το παιδί που κατέληξε στο νοσοκομείο από μεθύσι και συνέλαβαν τον πατέρα.

Δεν αφήνουμε τα παιδιά έξω το βράδυ, αλλά τα ευλογούμε να πάνε στην κατάληψη όλη νύχτα και τους εξωσχολικούς γύρω γύρω. Πολύ ωραία! Εξαιρετικά!

Είναι δε οι γονείς τόσο ανίκανοι και μαλθακοί που δεν μπορούν μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να υπερασπιστούν και να αξιώσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους παρά βάζουν τα μικρά μπροστά.

Το πιστεύετε αυτό? Όχι βέβαια.

Τα σχολεία κλείνουν από αυτούς που δεν θέλουν μάσκα, από αυτούς που θέλουν μάσκα αλλά θέλουν λιγότερους μέσα στην τάξη, από τους αριστερούς και τους πιο αριστερούς με την γνωστή τακτική διεκδίκησης αιτημάτων, από τους υπερ δεξιούς για να μην τους κάνουν το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτσσσσσ και να τους αφαιρέσουν την προσωπικότητα με την μάσκα.

Όλοι μαζί να προσπαθούν να ξεπερδέψουν το ποιος φωνάζει το γιατί και εν τω μεταξύ  χάνονται πολύτιμες ώρες που ακόμα και σωστά να μην είναι τα πράγματα, είναι πολύ πιο ωφέλιμες από το τίποτα.

Εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση υποδαυλίζει όσο πάει και όσο την παίρνει, πάντα για τα παιδιά..

Ναι μωρέ, για τα παιδιά τους έχει πιάσει όλους ο πόνος όπως πάντα μιας και είναι εύκολη λεία για τα κομματικά τους παιχνίδια. Τα  αγαπάμε τόσο πολύ τα παιδιά που τους συγχωρούμε τα πάντα, ακόμα και όταν εκπαιδεύονται σε αλητήριους μπαχαλάκιδες δεν βρίσκουμε τίποτα να πούμε ούτε να κάνουμε.

Δεν φτάνει η κανονική αντιπολίτευση έχουμε και τους θλιμμένους κομματικούς αεριτζήδες της συμπολίτευσης που βρήσκουν χώμα ανακατεμένο και έτοιμο για εσωκομματικούς πολέμους και Δον Κιχωτικές νίκες.

" Τα πεδιά πραίπει να αγονιστούν" "Να πωλεμίσομε για τιν πεδία" Διαβάζουμε αναρτήσεις που προκαλούν ανατριχίλα και μένουμε άφωνοι από το πνεύμα "αγάπης" που καλλιεργείται με εκφράσεις όπως " κοινωνικοί δολοφόνοι" και άλλες.

Μάλιστα, κατά τα άλλα, έχουμε τα παιδιά και την πρόοδο τους στον νου μας για αυτό άλλωστε και τα μαθαίνουμε ότι με κλειστά σχολεία μπορεί να ανοίξουν τα μυαλά τους, και ότι με αλυσίδες μπορείς να εκβιάζεις όταν δεν μπορείς να μιλήσεις και να πείσεις η να διεκδικήσεις τα δίκαια αιτήματα σου.

Συγχαρητήρια νικήσατε.. η κοινωνία μας θα προχωρήσει ως έχει προς το αόριστο και αβέβαιο μέλλον με κλειστά μυαλά και "σίδερα" στα χέρια. Η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες θα είναι ότι αυτή η γενιά που μεγαλώνει δεν θα το αισθάνεται καν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...