Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυριακή 11 Οκτώβρη του σωτηρίου έτους 2020

 Δεν είναι πολύ ωραίο, αυτό το Σωτηρίου?

Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν χαιρόμαστε που ακόμα είμαστε εδώ, δηλ έχουμε ..σωθεί, η το έτος κάθε φορά που αναφέρεται θα μας σώσει.

Το 2020, σίγουρα μας έχει αλλάξει τα πέταλα που λένε, αλλά όπου νάναι θα φύγει και η που θα πάμε χειρότερα, η που θα πάμε καλύτερα. 

Λέει μια αγγλική έκφραση, Things always go bad before they go worse. Δηλαδή, τα πράγματα πάντα πάνε άσχημα πριν πάνε χειρότερα.

Παρά του ότι ο καιρός είναι κακός για την εποχή, και υποχθόνιος με τον ήλιο να μας κοροιδεύει και να μας αποπροσανατολίζει, οι μήνες φεύγουν και τα Χριστούγεννα έρχονται. Η ελπίδα να βρέξει και να αναστηθούν τα ξερά δέντρα θα μας συντροφεύει αυτές τις βδομάδες. Οι άνθρωποι όμως αμετανόητοι και αφελείς, επιμένουν να λένε καλό τον καιρό επειδή δεν βρέχει ..ΟΚ...τι να κάνουμε? Οι άνθρωποι πιστεύουν και ακούν ότι θέλουν και μόνο. Η επιλεκτική δυνατότητα του εγκεφάλου μας είναι εκπληκτική και θαυμαστή ίσως από κάποιο άλλο είδος.


Πολλοί θα ήθελαν να πάρουν τον χάρακα για πολλούς αλλά τα χρόνια και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει και  έχουν αντικαταστήσει τον χάρακα με το φέις μπουκ..!
Εκεί να δεις τι γίνεται!
Είναι βλέπεις και η επικαιρότητα που βοηθάει .Βγήκε η απόφαση για την Χρυσή Αυγή και πέσαν πάνω  στην απόφαση σαν τα σπουργίτια σε σπόρια τον Χειμώνα..
Επειδή όμως η ιστορία έχει και κατάστιχα γράφει ότι η Νέα Δημοκρατία έστειλε την Χ.Α στο δικαστήριο με τον Δένδια να έχει στείλει τις 30 τόσες δικογραφίες ΠΡΙΝ τον φόνο του Φύσα- κάτι που τεχνιέντως  διαστρεβλώνουν τα αριστερά τόξα με φαρμακερά βέλη. Η Ν.Δ την έστειλε στο δικαστήριο και επί ΝΔ βγήκε η απόφαση. That's all folks και πολύ sorry δηλαδή ..
Τώρα είναι πολύ βολικό να βγάζουν φωτογραφίες για τον έναν και τον άλλον που βρίσκεται κατά καιρούς στα δεξιά της δεξιάς, αλλά όταν πιάνουν τα παιδιά των βουλευτών με την γίδα στην πλάτη, συγνώμη - με τις μολότωφ και τις ληστείες, ποιούν την νήσσαν με τα δίκροκα..
Anyway,  πάει και αυτό και θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε ειλικρινείς γιατί η κοινωνία πράγματι ,μπορεί να κάνει πολλά λάθη αλλά πολλά από αυτά είναι συνέπεια των αλχημειών των πολιτικών.
Μια αλχημεία είναι να δέχονται την ένταξη στο δημοκρατικό τόξο μη δημοκρατικά πολιτεύματα.
Ποτέ των ποτών δεν το κατάλαβα αυτό το πράγμα.
Πως είναι δυνατόν να προστατεύεις την δημοκρατία και να επιτρέπεις να κατεβαίνει σε εκλογές ΜΗ δημοκρατικό κόμμα.
Βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα η απλά βγάζεις τα μάτια σου μόνος σου. Όταν το κάθε κόμμα που υπόσχεται στο καταστατικό του κατάλυση της δημοκρατίας ,τι είσαι εσύ που το προωθείς και το χρηματοδοτείς?
Κατά δεύτερον πως είναι δυνατόν να θέλεις να προστατεύσεις την δημοκρατία και να μπορεί ο κάθε του γιατρού με άλλους δέκα του ψυχιάτρου να κατεβάζουν κόμμα?
Στην Δανία από όσο ξέρω , για να κατέβει ένα κόμμα σε εκλογές πρέπει να εξασφαλίσει 20000 υπογραφές!
Εδώ πόσες?
Αυτές τις μέρες είδαμε όλες τις χαροκαμένες μάνες που έχασαν τα παιδιά τους και έβαλαν τον πόνο τους στο μέτρο. Αφήστε το βρε παιδιά..δεν μπαίνει... Ο πόνος της μάνας πουλήθηκε πολύ και πόσο μα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό..
Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσμου να βρει πρόσωπα που να εξυψώνει τα ιδεώδη του, να αντικατοπτρίζει τα πιστεύω του, να αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να χαρακτηρίζουν και αυτόν για να βρίσκει δύναμη, δικαίωση και κυρίως να βρίσκει νόημα μέσα από αυτούς στην ζωή του και ταυτόχρονα να διαχωρίζεται σαν την ήρα από το στάρι, όπου ο καθένας υποστηρίζει βέβαια ότι είναι το στάρι και πάντα οι άλλοι, είναι η ήρα.

Προσπαθώ να βρω ένα κοινό τόπο, να το καταλάβω αλλά αδυνατώ.Μπορεί να συμπονώ, να λυπάμαι, να συναισθάνομαι και να θαυμάζω αλλά όχι, δεν τους βλέπω σαν ήρωες ούτε σαν ηρωίδες.
Ο ήρωας και η ηρωίδα ξεχωρίζει γιατί δεν είναι θύμα  αλλά ο δημιουργός της μοίρας του, και ο μοχλός αλλαγής της μοίρας άλλων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δικαστήριο καταδίκασε την ΧΑ για ποινικά αδικήματα, όχι για το ναζιστικό της πιστεύω. Δηλ , παρά τις διάφορες εκδηλώσεις, η απόφαση είναι ποινική..
Ο ήρωας δεν γίνεται κατά λάθος και ούτε επειδή την μοίρα του την όρισε κάποιος φονιάς.
   Ζούμε σε μια εποχή που η κάθε αξιοπρεπής συμπεριφορά, μας εντυπωσιάζει τρομερά και είναι τόσο λυπηρό αυτό για την κοινωνία μας και το επίπεδο των αξιών της..


Κυριακή βράδυ πατριώτες ,Καλή βδομάδα corovirus free and chin up!! Isn't that hard..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!