Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Αφού μιλάει ο τραγουδιστής τύφλα νάχει ο γιατρός.

Ξεκίνησα να δω το βίντεο του τραγουδιστή Πετράτου αλλά ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα, η σκέψη του είναι λάθος και δεν το συνέχισα ούτε καν από περιέργεια.Αγαπητοί μου αναγνώστες και πολυαγαπημένοι μου πατριώτες, πως είναι δυνατόν να δίνουμε βάση στα λόγια του ..τραγουδιστή και να αμφισβητούμε τα στοιχεία των επιστημόνων?

Πως είναι δυνατόν να μην ανατριχιάζουμε καν όταν μιλά για " επιστημονική ελιτ" εννοώντας τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά πάνω από τα βιβλία και τα μικροσκόπια?

Πως γίνεται να χαιρόμαστε με το παιδάκι μου που πήρε το λόουερ, που πήρε έναν έπαινο στο Γυμνάσιο, και να δακρύζουμε από συγκίνηση για την πρόοδο του, αλλά να εμπιστευόμαστε τον κάθε άσχετο που δεν έχει σπουδάσει τα στοιχειώδη?

Η χαρά για την πρόοδο του παιδιού μας σταματά κάπου στο τέλος του Λυκείου λοιπόν και από εκεί και μετά δεν χρειάζεται να πολυπαιδευτεί σε κάποια επιστήμη μιας και μπορεί  άνετα να βγάλει επιστημονικά και μάλιστα , ιατρικά και επιδημιολογικά αποτελέσματα απλά συγκρίνοντας πίνακες που θα μπορούσαν να έχουν πολλές αναγνώσεις ανάλογα πολλές παραμέτρους?

Επειδή τον διάλεξε η Παπαθωμά, είναι αυτόματα κάποιος σπουδαίος νους? Αλήθεια τώρα, πιστεύετε ότι ο Πετράτος και ο κάθε Πετράτος του τάδε και του δίνα ΙΕΚ μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τους αναγνωρισμένους και καταξιωμένους επιστήμονες?

Οι άνθρωποι αυτοί για να φτάσουν εκεί που είναι έχουν καταξιωθεί στον επιστημονικό κόσμο με μελέτες και εργασίες που φυσικά και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν είμαστε γιατροί να τις διαβάζουμε και βάζετε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην ίδια ζυγαριά και παίρνετε τοις  μετρητοίς τα λόγια άσχετων?

Και τι έγινε που τον κάλεσαν στην τηλεόραση? Φυσικά και θα τσιμπούσε νούμερα, αλλά δεν έχουμε προχωρήσει λίγο πάρα πέρα από το να θαυμάζουμε και να θεωρούμε θέσφατο ότι βλέπουμε στο γυαλί?Στο ίντερνετ, υπάρχουν βίντεο ,κείμενα, και ας πούμε..μελέτες, που αν τα πάρεις σοβαρά θα πιστέψεις από ότι υπάρχουν γοργόνες, εξωγήινοι ανάμεσα μας, το τέλος του κόσμου σε λίγες μέρες, ότι η Γη είναι σαν πίτσα και άλλα πολλά.Σκεφτείτε κάτι απλό. Είμαστε εμείς σε θέση καν να αμφισβητήσουμε τους γιατρούς? Έχουμε εμείς τέτοιες γνώσεις ? Αν νομίζουμε ότι ναι, τότε γιατί άραγε προσπαθούμε τα παιδιά μας να πάνε πιο πάνω από εμάς και να μάθουν περισσότερα?

Το ξέρω ότι ζούμε σε καιρούς που δεν υπάρχει πια σεβασμός στους δασκάλους, στους επιστήμονες, στους ειδικούς και όλοι τα ξέρουν όλα. Υπάρχει αυτή η ειρωνία για την  αριστεία για τα καλά πανεπιστήμια για ότι παλαιότερα ήταν τιμή και όνειρο για τόσα και τόσα παιδιά που προσπαθούσαν με αιματηρές θυσίες να κατακτήσουν. Ας μην βοηθήσουμε να πάει ο κόσμος πίσω στο μαύρο σκοτάδι της άγνοιας ,εκεί που κάποτε έκαιγαν στην πυρά όσους είχαν επιστημονικό λόγο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...