Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Ολομέλεια της Βουλής Ζεμπίλης: «Η ανασυγκρότηση της ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχτεί στον μεγάλο της πλούτο, τους ανθρώπους της»(video)Ζεμπίλης: Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης

Ολομέλεια της Βουλής

Ζεμπίλης: «Η ανασυγκρότηση της ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχτεί στον μεγάλο της πλούτο, τους ανθρώπους της»(video)

Αργά χθες το βράδυ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Ν/Σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νομοθετικές ρυθμίσεις για την ΛΑΡΚΟ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης έλαβε τον λόγο για να επισημάνει την σπουδαιότητα της εταιρείας για την τοπική οικονομία της Εύβοιας και να ζητήσει κυβερνητική μέριμνα και στήριξη για το προσωπικό της. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να προσελκύσει σοβαρό ενδιαφέρον από υγιή επιχειρηματικά σχήματα, που θα προχωρήσουν σε στρατηγική επένδυση για τον εκσυγχρονισμό της εξόρυξης και της παραγωγής, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Ακολούθως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που περιήλθε η ΛΑΡΚΟ. Δεν παρέλειψε όμως να εγκαλέσει την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν σχέδιο ανασυγκρότησης και διάσωσης της εταιρίας, που είχαν εξαγγείλει ο υπουργός κ. Γ. Σταθάκης αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που κληροδότησαν ήταν μια επιχείρηση καθημαγμένη, διαλυμένη και βουτηγμένη στα χρέη, την απαξίωση και την ανυποληψία.

Και ο κ. Ζεμπίλης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Έτσι, δεν απομένει παρά η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της επιχείρησης, η οποία για να πετύχει θα πρέπει να στηρίζεται στον μεγάλο της πλούτο. Και ως πλούτο δεν εννοώ τα ορυχεία της, αλλά τους ανθρώπους της, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε ένα από τα πιο δύσκολα μέταλλα στην τεχνική του επεξεργασία.  Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν συμβάλλει, υπό αντίξοες συνθήκες, στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας και γι’ αυτό αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Και υπάρχουν τρόποι για την στήριξη τους, ανέφεραν πριν οι συνάδελφοι από την Φθιώτιδα δεν χρειάζεται να επαναλάβω. Στην Εύβοια, η ΛΑΡΚΟ δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή των Πολιτικών, που  βρέθηκαν στο επίκεντρο της φονικής θεομηνίας της 9ης Αυγούστου. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η Εύβοια γνώρισε αλλεπάλληλα κύματα αποβιομηχάνισης, με αποτέλεσμα να μαστίζεται σήμερα από την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια. Πριν 5 μήνες ήρθε ένα ακόμα καίριο κτύπημα, με την αναστολή της λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ  Λευκόλιθοι, η οποία απασχολούσε 220 εργαζόμενους στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας. Σήμερα, στην Εύβοια δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για έναν επιπλέον άνεργο, ούτε για μία ακόμα θέση εργασίας χαμένη. Έτσι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με τους εκατοντάδες Εργαζόμενους, μεταφορείς, συνεργάτες και προμηθευτές φαντάζει ως αναγκαία συνθήκη επιβίωσης για τον τόπο μου». 


15/10/2020 

Ζεμπίλης: Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης


Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης έδωσε χθες το απόγευμα το παρών στην Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε στην Χαλκίδα το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής και Ψυχαγωγίας «Ο Ξένιος Ζευς», προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου. Ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δυναμικό ξεκίνημα του Σωματείου, ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση προκάλεσε καίριο πλήγμα στην ελληνική οικονομία, την στιγμή που αυτή άρχιζε να ανακάμπτει. Επισήμανε μάλιστα ότι κλάδοι όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εστίαση αντιμετώπισαν  τις πιο οδυνηρές συνέπειες αυτής της κρίσης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλη, αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά της εστίασης στην εθνική οικονομία, έλαβε άμεσα οριζόντια μέτρα για την στήριξη της, όπως η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση των ενοικίων, η αναστολή και ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η δημιουργία ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και η παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Περαιτέρω, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την δέσμευση ότι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα κρατικά έσοδα, η κυβέρνηση  θα προχωρήσει και σε νέα γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, μέσω κλαδικών πολιτικών, προς την κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης και της μείωσης του μη μισθοδοτικού κόστους.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζεμπίλης υποσχέθηκε να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Σωματείου «Ο Ξένιος Ζευς» σε κάθε προσπάθεια που επιχειρείται προς όφελος του κλάδου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει ενωμένοι όλοι οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια, Σύλλογοι και υπηρεσιακοί παράγοντες να συνεργαστούν για να απλώσουν «δίχτυ» προστασίας στα καταστήματα εστίασης, τα οποία αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Και αυτό γιατί με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής και συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών.



14/10/2020

Θ. Ζεμπίλης: Να επισπευστούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών και για εξοπλισμό και γεωργικές εγκαταστάσεις

Σήμερα το πρωί σε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Κελαϊδίτη, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, ο βουλευτής Εύβοιας Θ. Ζεμπίλης εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  κ. Α. Λυκουρέντζο, τον περιφερειάρχη κ. Σπανό και τους αντιπεριφερειάρχες για το ότι ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα η καταγραφή των ζημιών και η εκτιμητική διαδικασία, με αποτέλεσμα να αρχίσει η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους από την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν καταστροφές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, που υπάγονται στην ασφαλιστική κάλυψη του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα,  ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο  να επισπευστούν και οι διαδικασίες για την καταβολή στους πληγέντες αγρότες των αποζημιώσεων, που δεν περιλαμβάνονται στην ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού, και ειδικότερα για την καταστροφή που υπέστησαν ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα, τα αρδευτικά συστήματα και οι γεωργικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και για την υποβάθμιση των εδαφών από τα φερτά υλικά που συσσώρευσαν οι πλημμύρες. Προφανής στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα, που αποτελεί τον βασικό μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...