Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τα καλά της εξ επαστάσεως εργασίας,και λίγο πολιτική" Μια φιλική κουβέντα με τον πολιτευτή Γιάννη Μανώλη.

 Πριν μερικές μέρες  είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την καλημέρα του Γιάννη από την Κάρυστο που μας ενημέρωνε ότι είναι πια μόνιμος κάτοικος Καρύστου.Έχουμε λοιπόν μια κουβέντα για τα καλά της εξ αποστάσεως εργασίας και το πως λειτουργεί -ειδικά σε καιρό πανδημίας- όπως και για πολιτικά θέματα.

Λοιπόν Γιάννη, γιατί αποφάσισες να μετακομίσεις στην επαρχία?

Σημαντικότερο όλων στην απόφαση έπαιξε η δημόσια ασφάλεια και η υγεία της οικογένειας μου. Βλέπουμε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, η κατάσταση ξεφεύγει και πέρα από τον υπαρκτό κίνδυνο της μετάδοσης της πανδημίας επικρατεί και ο φόβος.


Γιατί διάλεξες την Κάρυστο?

Για αρκετούς λόγους. Πρώτα από όλα αισθάνομαι ασφαλής λόγω του Νοσοκομείου, δεύτερον τα πάντα είναι κοντά και η σύζυγος μπορεί να μετακινηθεί άνετα με 3 παιδιά. Τρίτον είναι ένα όμορφο μέρος που μπορεί να σου καλύψει τις περισσότερες αν όχι όλες τις ανάγκες.

Έχεις ήδη βρει τους ρυθμούς σου και τι σου λείπει περισσότερο από την Αθήνα?

Είμαστε ήδη δύο εβδομάδες εδώ και η σύζυγος με τα παιδιά είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν από την Αθήνα. Για μένα η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο γιατί τις μισές δουλεύω από το σπίτι και τις άλλες μισές πρέπει να είμαι στο γραφείο μου στην Αθήνα. Ωστόσο, νιώθω περισσότερο άνετα, ήρεμος και ασφαλής.

Γιάννη, να πούμε και λίγα για τα τοπικά μας. Πως σου φαίνεται η ανάπλαση της παραλίας του Μαρμαρίου?

Είμαι κατά αρχάς θετικός με την ανάπλαση και όσο το έργο παίρνει την τελική του μορφή βελτιώνεται. Αυτό που σίγουρα λείπει και θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθεί είναι το πράσινο. Χρειαζόμαστε περισσότερα δέντρα και λιγότερο τσιμέντο. Συν τις άλλης, πρέπει να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή από τις πέργκολες η κιόσκια, βάση της αρχιτεκτονικής μελέτης που προυπήρχε, η να γίνει μια καινούργια.

Συνεχίζεις να ασχολείσαι με την πολιτική?

Παραμένω ενεργός , πρώτα σαν πολίτης, και έπειτα σαν πολιτικό πρόσωπο. Το γεγονός ότι το τελευταίο έτος η οικογένεια μου μεγάλωσε κατά δύο άτομα, και οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα έχουν μείνει λίγο πίσω τα πολιτικά. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα έχω παρατήσει.


Είσαι ευχαριστημένος από την Κυβέρνηση?

Είμαι ευχαριστημένος από την Κυβέρνηση όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Υπάρχουν κάποια επί μέρους λάθη τα οποία δεν είναι τόσο τραγικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει και ότι βελτιώνει τις αστοχίες. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε την ατυχία να πέσει σε διαδοχικές κρίσεις με κορυφαία την πανδημία, την Τουρκική προκλητικότητα και την μεταναστευτική κρίση. Στην διαχείριση των κρίσεων παίρνει άριστα. Ωστόσο  έχει μείνει κάπως πίσω το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης που θεωρώ ότι θα αναμορφώσει την Χώρα προς το καλύτερο.

 Ποιες είναι οι ανάγκες στα χωριά που θα μπορούσαν να καλυφθούν με τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ?


Όλες οι κοινότητες έχουν ανάγκη από έργα αλλά οι ανάγκες της κάθε κοινότητας διαφοροποιούνται κατά περίπτωση. Κάποιες έχουν ανάγκη από τεχνικά έργα, έργα υποδομής όπως δρόμους γεφύρια κλπ, άλλες έχουν ανάγκη από υδρευτικά και αρδευτικά έργα. Κάποιες άλλες, χρειάζονται έργα ανάπλασης, συντήρησης και αναπαλαίωσης δημοσίων κτηρίων. Σε κάθε περίπτωση με τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να στηριχτούν οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στα χωριά ώστε να μην ερημώσουν.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία με αυτούς τους πόρους να δώσουμε νέα πνοή στην ύπαιθρο και να χαράξουμε ένα σχέδιο ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης. Βασικότερο όλων είναι ο δήμος Καρύστου και οι αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να φτιάξουν μελέτες για την εκτέλεση έργων όπως προβλέπει ο νόμος.

Και σε αυτό το σημείο τελείωσε η μικρή μας κουβέντα. Να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη που μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και ελπίζουμε πολλοί άλλοι νέοι οικογενειάρχες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!