Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ. ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ Μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προστασίας της Υγείας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟΜέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 

και προστασίας της Υγείας

Σάββατο 24 Οκτώβρη 2020

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε συμπολίτες μας στην Κάρυστο. Μάλιστα το ένα εξ αυτών αποτελεί εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και περαστικά!

Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση γίνεται με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο την προστασία της δημόσιας Υγείας. 

Αυτό αποδεικνύει δυστυχώς και ο τρόπος αντιμετώπισης των κρουσμάτων στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες:

Σύμφωνα με τα ελλιπή πρωτόκολλα που εφαρμόζει ο ΕΟΔΥ η εργαζόμενη του Νοσοκομείου ενώ γύρισε από την άδεια έκανε τεστ και έπιασε δουλειά πριν βγει το αποτέλεσμα. Έτσι, τέθηκε σε καραντίνα σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Νοσοκομείου και το Νοσοκομείο ακύρωσε όλα τα ραντεβού και εξετάσεις την Παρασκευή για να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Αφού έγιναν γνωστά τα κρούσματα εργαζόμενοι και επαγγελματίες της πόλης μας που είχαν υποψίες για επαφή με πιθανά κρούσματα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ατομική ευθύνη, προσπαθούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να λάβουν οδηγίες. Όταν μετά από ώρες κατάφεραν να επικοινωνήσουν οι οδηγίες του ΟΕΔΥ ήταν ασαφείς, παρέπεμπαν στην «ατομική ευθύνη» του καθενός για αυτοπεριορισμό ή για απολύμανση χώρων.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ούτε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ούτε στο λαό της περιοχής για την εξέλιξη της ιχνηλάτησης των επαφών και των τεστ που έχουν γίνει.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, αναδεικνύουν την ανάγκη να παρθούν έστω και τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προστασίας της Υγείας του πληθυσμού. Συγκεκριμένα:

Να προσληφθεί, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο Καρύστου ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα για να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της περιοχής.

Να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό της περιοχής.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους που συγκεντρώνονται πολύς κόσμος όπως το Νοσοκομείο, τα Super Market, ο Δήμος και τα σχολεία.

Μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με σπάσιμο των τμημάτων, πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!