Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζάχου Δημ Χατζηνικολή , επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΈΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Ζάχου Δημ Χατζηνικολή , επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης        

            ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΈΡΜΑΙΟ  ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Φίλες και Φίλοι

Σήμερα  είδαμε ότι η παραλία του Μπούρου είχε καταληφθεί , αυθαίρετα , από σκάφη , φορτηγά και γερανούς και μετέφεραν τεράστιες ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν  γύρω από το Μετόχι του Αετού .

Είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι , εάν συνεχίσει την θητεία της η σημερινή δημοτική αρχή , σε αυτήν την κατάσταση δεν θα υπάρξει τέλος.

Δυστυχώς   δικαιωνόμαστε . Τελικά η δημοτική αρχή πήρε την εντολή να συνεχίσει την θητεία της και μαζί της δόθηκε και η εντολή , είτε συνειδητά , είτε ασυνείδητα , να συνεχίσει και την εκφρασμένη ξεκάθαρα πολιτική της  ότι δηλαδή  τα αιολικά αποτελούν  φορέα ανάπτυξης του τόπου μας , επομένως όσο πιο πολλά,  τόσο μεγαλύτερη η ανάπτυξη .

Πιστεύω , όμως , ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών μας,  βλέπει  ότι – έστω και τώρα -   αυτή η κατάσταση  πρέπει άμεσα να σταματήσει .

 Όπου , όμως , σε άλλους Δήμους  κατάφεραν κάτι , υπήρξε αντίδραση σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και των φορέων , αλλά και μεγάλης μερίδας των δημοτών  . Ο αγώνας είναι πού δύσκολος , τα συμφέροντα τεράστια, η πολιτική των κυβερνήσεων που πέρασαν , αλλά και της παρούσας , δεδομένη    . Η συνδρομή των πολιτών  στον αγώνα αυτό , με οιοδήποτε τρόπο , όπως με την φανερή έκφραση της  άποψης τους , με τις  διαμαρτυρίες  στις αρχές , με την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  , είναι άκρως απαραίτητη . Ο αγώνας είναι δίκαιος,  δεν φοβόμαστε κανέναν .  Άλλωστε  αυτή η συμμετοχή είναι που δείχνει και την βούληση των τοπικών κοινωνιών .  Διαφορετικά αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί επ αόριστο και αυτό – δυστυχώς - είναι απολύτως βέβαιο  και δεν το αξίζει ο τόπος μας  , που θα παραδώσομε στα παιδιά μας .  

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 26-10-2020

ΜΕ  ΤΙΜΗ

ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!