Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίου τύπου του δημάρχου Καρύστου κ.Λευτέρη Ραβιόλου. Ενημέρωση και συναντήσεις με βουλευτές του Νομού για την μονάδα νεφρού.

 


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματική συμφωνία , θα υπογράφει το επόμενο διάστημα , μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Υπουργείου Υγείας για την ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής που θα φιλοξενήσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Καρύστου.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις που είχε ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Βόσσο και τον διοικητή του νοσοκομείου Καρύστου κ. Α. Μίχα, με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, τους Βουλευτές του νόμου κ. Σ. Κεδικογλου και κ. Σ. Πνευματικό και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Ο Δήμαρχος επίσης, συζήτησε εκτενώς το θέμα της δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού με τον βουλευτή κ. Α. Ζεμπίλη στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο Καρύστου.
Κατά τη διάρκεια των επαφών, ο Δήμαρχος Καρύστου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες αναλυτικά σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα , για την πρωτοβουλία του Δήμου με στόχο να βρεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι και να κατασκευαστεί η μονάδα τεχνητού νεφρού.
Ο Δήμαρχος Καρύστου επεσήμανε πως το διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Καρύστου , για την οποία άλλωστε έχουν αγωνιστεί και προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια τοπικές αρχές , φορείς και συλλογικότητες , είναι πια ώριμο να πραγματοποιηθεί.
Η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Καρύστου θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Καρύστου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών μας αλλά και των επισκεπτών που έχουν ανάγκη, δήλωσε ικανοποιημένος για τις εξελίξεις ο Δήμαρχος κ. Ραβιολος , ευχαριστώντας παράλληλα όσους συνέβαλαν ώστε πολύ σύντομα η μονάδα τεχνητού νεφρού να είναι μια πραγματικότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!