Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο τύπου. Στρατηγικές επενδύσεις στον Δήμο Καρύστου. Περισσότερες πληροφορίες. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον κ. Δημοσθένη Βοϊβόντα προϊστάμενο της διεύθυνσης αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ζήτησα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Βόσσο την άμεση σύγκληση του οργάνου ώστε το σώμα να αποφανθεί σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά τη δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης, τύπου resort , στο Δήμο μας από την εταιρεία «AR ES EAGLE RESORT EVIA ltd” ύψους 200.000.000€ . Η προσπάθεια ετών σε συνδυασμό με την σταθερή μας απόφαση για εξωστρέφεια και ισχυρή ισόρροπη τοπική ανάπτυξη για τους πολλούς, αποδίδει. Με ενότητα, σκληρή δουλειά και σχέδιο θα κάνουμε το Δήμο Καρύστου πρωταγωνιστή στη νέα εποχή.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλος προωθεί  εντατικά στην Κάρυστο της Εύβοιας και περιλαμβάνει, κατά το ένα μέρος της επένδυσης, ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών 5 αστέρων, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι αφορά παραθεριστική κατοικία. Πρόκειται για το RSR Eagle Resort, που θα αναλάβει να υλοποιήσει την επένδυση στην Εύβοια και έχει ξεκινήσει τον μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων.
Δρόμος ο οποίος έχει ακόμη μέλλον, έστω κι αν η εταιρεία μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη έχοντας επιτύχει πλέον να εντάξει την επένδυσή της στις διατάξεις περί fast track. Η RSR Eagle Resort αιτήθηκε την υπαγωγή της επένδυσής της στην Κάρυστο στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων το 2015 και πήρε το πράσινο φως το περασμένο καλοκαίρι από τη Διυπουργική Επιτροπή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η απόφαση για την υπαγωγή της επένδυσής της στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει το δύσκολο κομμάτι των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων που αφορά την κατάθεση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Παρά τον στρατηγικό χαρακτήρα της επένδυσης, πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το έργο δεν αναμένεται πριν από το 2018 – και αυτό στην καλύτερη περίπτωση δεδομένης της δαιδαλώδους ελληνικής γραφειοκρατίας.

Το έργο των 191 εκατ. ευρώ αφορά ξενοδοχειακό συγκρότημα, περί τις 400 παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, συνεδριακό κέντρο, καθώς επίσης και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητη έκταση 427 στρεμμάτων, η οποία είχε αγοραστεί για τον σκοπό αυτό πριν από δυο χρόνια στη θέση Σπηλιά της πρώην Κοινότητας Πλατανιστού Καρύστου Νότιας Εύβοιας. Η συνολική έκταση αφορά 1.600 στρέμματα, ενώ η επένδυση υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.

Η επιλογή της τοποθεσίας από τον σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλο δεν είναι τυχαία, αφού η Κάρυστος θεωρείται από τις πλέον ανεκμετάλλευτες περιοχές της Ελλάδας, με μεγάλο πλεονέκτημα όμως την εγγύτητα και την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς. Ενδεικτικά, από το λιμάνι της Ραφήνας το δρομολόγιο για το κοντινό Μαρμάρι διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και ακριβώς λόγω της εύκολης πρόσβασης στην περιοχή έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες αγορές ακινήτων από ιδιώτες, οι οποίοι έχουν κατασκευάσει βίλες υψηλών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της ALPHA BANK Καρύστου!!

 Πάρα πολύ ευχάριστα νέα αναγνώστες! Το υποκατάστημα της Άλφα συνεχίζει την λειτουργία του στην πόλη μας και η υπόθεση του θα επαναεξεταστεί...