Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση Ζεμπίλη - Δημητρόπουλου με Κ.Καραμανλή για παρακάμψεις Αμαρύνθου και Χαλκίδας - Βασιλικού

 

Συνάντηση Ζεμπίλη - Δημητρόπουλου με Κ.Καραμανλή για παρακάμψεις Αμαρύνθου και Χαλκίδας - ΒασιλικούΟ βουλευτής Εύβοιας Θ. Ζεμπίλης και ο δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ι. Δημητρόπουλος πραγματοποίησαν χθες συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την παράκαμψη Αμαρύνθου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την φυσική συνέχεια των αλλεπάλληλων πρωτοβουλιών που έχει λάβει ο κ. Ζεμπίλης για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι συναντήσεις του από κοινού με τον κ. Δημητρόπουλο και στελέχη της δημοτικής αρχής με τον κ. Καραγιάννη και  υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επιτυγχάνοντας την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για αυτό το μεγάλο οδικό έργο υποδομής της κεντρικής Εύβοιας. Η συστηματική αυτή προσπάθεια και η κινητοποίησης της  Δημοτικής και Περιφερειακής  Αρχής, σε συνεργασία με τον κ. Ζεμπίλη, συνέβαλε στο να συμπεριληφθεί και η παρακαμπτήρια οδός της Αμαρύνθου, με προυπολογισμό περί τα 39 εκ. ευρώ, στα τρία μεγάλα οδικά έργα στην Εύβοια ύψους 240 εκατ. ευρώ (μαζί με τις Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού), τα οποία εξήγγειλε στην Χαλκίδα ο υπουργός κ.Κ.Καραμανλής την 11η Αυγούστου.

Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο, είχε ως σκοπό  τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την επικαιροποίηση των μελετών και την ωρίμανση του έργου της παράκαμψης Αμαρύνθου, με τον κ. Ζεμπίλη και τον κ. Δημητρόπουλο να επισημαίνουν στον Υπουργό την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ένταξη σε  πρόγραμμα χρηματοδότησης και την δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Αμαρύνθου δεν παρέλειψαν να επισημάνουν για μια ακόμα φορά ότι η υλοποίηση της μήκους 7 χλμ. περίπου παράκαμψης , είναι κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και για την οδική ασφάλεια. Όπως ανέφεραν, η μέχρι σήμερα διέλευση των οχημάτων, ειδικά των βαρέων, μέσα από τον κεντρικό αστικό ιστό και το παραλιακό μέτωπο της Αμαρύνθου έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα, ενώ αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου.  Η εκτροπή της κυκλοφορίας της ΕΟ Χαλκίδας- Λεπούρων στον νέο περιφερειακό οδικό άξονα που θα δημιουργηθεί θα λύσει αυτά τα προβλήματα και, παράλληλα, η μετατροπή του παραλιακού δρόμου της πόλης σε ήπιας κυκλοφορίας θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθως, με την ευκαιρία της συνάντησης, ο βουλευτής κ. Ζεμπίλης ζήτησε και την επιτάχυνση της επίλυσης συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων, σχετικά με τις  παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού. Συγκεκριμένα έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απαλλοτριώσεων και της επικαιροποίησης τεχνικών μελετών και κτηματολογικών στοιχείων, επιπλέον δε για την παράκαμψη Χαλκίδας και το θέμα των διορθώσεων της μελέτης παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, της ωρίμανσης των μελετών για το σκέλος Υψηλή Γέφυρα- Ν. Λάμψακος κλπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!