Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρύστου για το δρόμο Στύρα - Πόρτο Λάφια

 Σε αποκλειστικής χρήσης για τη μεταφορά ανεμογεννητριών έχει μετατρέψει τον υπό κατασκευή εδώ και δέκα χρόνια δρόμο Πόρτο Λάφια – Νέα Στύρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής Καρύστου.

Στο «γεφύρι της Άρτας» στη Νότια Εύβοια, στο δρόμο Πόρτο Λάφια - Νέα Στύρα, έχουν διακοπεί εδώ και περίπου δύο χρόνια οι εργασίες. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη εργολαβία που άφησε το έργο. 

Παρά τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη από την Κάρυστο τον περασμένο Ιούλη για νέο ανάδοχο δεν έχει υπάρξει ούτε επανέναρξη εργασιών, ούτε κάποια σχετική ενημέρωση. Αντί για αυτό, ο σφραγισμένος μέχρι πρόσφατα δρόμος έχει ανοίξει εδώ και μία βδομάδα για να περάσουν τα κομμάτια των ανεμογεννητριών της εταιρίας «Τζάσπερ», όπως έγινε και πριν δύο χρόνια για την εξυπηρέτηση της εταιρίας ENEL. 

Πρόκειται για πρόκληση της Περιφερειακής Αρχής, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής! Ένα πολύ σημαντικό έργο για το σύνολο του Δήμου Καρύστου μένει ανολοκλήρωτο με ευθύνη όλων των Περιφερειακών Αρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά όταν πρόκειται για τα μονοπώλια της ενέργειας που λυμαίνονται τον τόπο μας οι λύσεις είναι άμεσες. Κατά τα άλλα ακούμε μεγάλα λόγια για «ανάπτυξη», για «νέες θέσεις εργασίας» και άλλα διάφορα. 

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε! 

Η Περιφέρεια Στερεάς οφείλει: 
  1. 1. Να δώσει ΤΩΡΑ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νέο διαγωνισμό και την ολοκλήρωση του έργου Πόρτο Λάφια – Στύρα. Αντίστοιχα, για το βόρειο κομμάτι του δρόμου, το Στύρα – Ραπταίοι. 
  2. 2. Να μην επιτρέψει να περάσει ούτε κομμάτι ανεμογεννήτριας από τον υπό κατασκευή δρόμο ως την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου 
ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!